Αθλητικό Μασάζ

Το αθλητικό μασάζ είναι ευεργετικό για τη βελτίωση της κυκλοφορίας και του εύρους της κίνησης, καθώς και για τη μείωση της φλεγμονής και τον μυϊκό πόνο. Δύναται να γίνει με ή χωρίς ρούχα και είναι σημαντικό να χρησιμοποιείται ελαφρύ άγγιγμα από τον θεραπευτή, όταν κάνει μασάζ (μαλάξεις) στους μύες κάποιου. Το αθλητικό μασάζ δεν συνιστάται για έγκυες γυναίκες. Συμβουλευτείτε πάντα έναν γιατρό πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα άσκησης.

Αθλητικό Μασάζ

Τι είναι το Αθλητικό Μασάζ;        

Το αθλητικό μασάζ είναι ένα είδος μασάζ που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους αθλητές να αναρρώνουν από έντονες προπονήσεις και τραυματισμούς. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται στο αθλητικό μασάζ μπορούν να είναι ευεργετικές για οποιονδήποτε ασκείται τακτικά, είτε πρόκειται για επαγγελματία αθλητή, είτε απλώς για κάποιον που απολαμβάνει τη γυμναστική. Ορισμένα από τα οφέλη του αθλητικού μασάζ περιλαμβάνουν τη βελτίωση της κυκλοφορίας, τη μείωση της μυϊκής έντασης και την αύξηση της ευεξίας.

Το αθλητικό μασάζ είναι μια μορφή μασάζ στο σπίτι που έχει σχεδιαστεί για να βοηθάει τους αθλητές κατά την προπόνηση και τον αγώνα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη τραυματισμών, τη βελτίωση της απόδοσης και την επιτάχυνση της αποκατάστασης από έντονη δραστηριότητα. Είναι επίσης γνωστό ότι το αθλητικό μασάζ μειώνει το άγχος και προάγει τη χαλάρωση.

Ποιες είναι οι ασκήσεις στο αθλητικό μασάζ Αθήνα; Πώς λειτουργεί;

Το αθλητικό μασάζ στο σπίτι είναι ένα είδος μαλάξεων που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους αθλητές να προετοιμάζονται και να αναρρώνουν από την έντονη άσκηση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για   την αύξηση του εύρους κίνησης, τη μείωση της δυσκαμψίας και τη βελτίωση της ευελιξίας. Το αθλητικό μασάζ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση του πόνου από τραυματισμούς λόγω υπερβολικής χρήσης, όπως τενοντίτιδα ή κνημιαίο νάρθηκα.

Για να εκτελέσει ένα αθλητικό μασάζ, ο θεραπευτής θα χρησιμοποιήσει μια ποικιλία τεχνικών, όπως effleurage (μακριές, ολισθαίνουσες κινήσεις), petrissage (ζύμωμα), tapotement (ρυθμικά χτυπήματα) και friction (σύντομες, βαθιές κινήσεις). Ο θεραπευτής μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει ασκήσεις διάτασης και εύρους κίνησης για να βοηθήσει τον αθλητή να επιτύχει μεγαλύτερη ευλυγισία.

Οι αθλητές συνήθως βρίσκουν το αθλητικό μασάζ να είναι επωφελής τόσο πριν όσο και μετά τον διαγωνισμό. Το μασάζ μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της κυκλοφορίας, η οποία μπορεί να αυξήσει την παροχή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στους μυς. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής, η οποία μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία αποκατάστασης από μια έντονη προπόνηση.

Οι αθλητές συνήθως βρίσκουν το αθλητικό μασάζ να είναι επωφελής τόσο πριν όσο και μετά τον διαγωνισμό. Το μασάζ μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της κυκλοφορίας, η οποία μπορεί να αυξήσει την παροχή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στους μυς. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής, η οποία μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία αποκατάστασης από μια έντονη προπόνηση.

Το αθλητικό μασάζ δεν είναι μόνο για τους αθλητές. Οποιοσδήποτε θέλει να βελτιώσει το επίπεδο της σωματικής του δραστηριότητας, μπορεί να επωφεληθεί από αυτό το είδος μασάζ. Είτε είστε “πολεμιστής” του Σαββατοκύριακου, είτε επαγγελματίας αθλητής, το αθλητικό μασάζ μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας για τη φυσική σας κατάσταση.

Ποια είναι η σειρά των ασκήσεων στο αθλητικό μασάζ;

Δεν υπάρχει τυποποιημένη σειρά ασκήσεων στο αθλητικό μασάζ κατ’οίκον, καθώς κάθε συνεδρία  προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε αθλητή.Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες γενικές κατευθυντήριες γραμμές που μπορούν να ακολουθηθούν. Συνήθως, η συνεδρία αρχίζει με προθέρμανση και προχωρά σε πιο συγκεκριμένη εργασία στις περιοχές που προκαλούν ανησυχία. Το μασάζ θα ολοκληρωθεί στη συνέχεια με μια περίοδο χρόνου χαλάρωσης. Το μασάζ στο σπίτι μπορεί να ακολουθήσει παρόμοια μορφή, αν και μπορεί να είναι μικρότερης διάρκειας και να εστιάζει σε λιγότερες περιοχές.

Τα οφέλη από το αθλητικό μασάζ

Υπάρχουν πολλά οφέλη από το αθλητικό μασάζ, είτε είστε αθλητής είτε όχι. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το αθλητικό μασάζ είναι κάτι που αφορά μόνο τους αθλητές, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο καθένας μπορεί να επωφεληθεί από αυτό το είδος μασάζ. Εάν έχετε ενεργό τρόπο ζωής, μπορεί να είστε ιδιαίτερα κατάλληλοι για αυτό το είδος μασάζ.

Οι αθλητές συχνά δέχονται αθλητικό μασάζ πριν και μετά τους αγώνες. Αυτό συμβάλλει στη βελτίωση της απόδοσής τους, προωθώντας την κυκλοφορία και την ευελιξία, και βοηθώντας στην πρόληψη των τραυματισμών. Για τους μη αθλητές, το αθλητικό μασάζ μπορεί ακόμα να είναι ευεργετικό. Μπορεί να συνδράμει στη βελτίωση του εύρους κίνησης, στην αύξηση της κυκλοφορίας και της ευελιξίας και στη μείωση των επιπέδων άγχους.

Εάν έχετε πόνους, ένα αθλητικό μασάζ μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο σε ανακούφιση αυτών. Το μασάζ μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση των σφιγμένων μυών και στη μείωση της φλεγμονής. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του πόνου και βελτίωση της κινητικότητας.

Το αθλητικό μασάζ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως προληπτικό μέτρο. Εάν είστε επιρρεπείς σε τραυματισμούς, ένα αθλητικό μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψή τους, διατηρώντας τους μύες και τις αρθρώσεις σας υγιείς και κινητικούς.

Εν κατακλείδι, ένα αθλητικό μασάζ μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη, τόσο για τους αθλητές, όσο και για τους μη αθλητές. Εάν έχετε έναν ενεργό τρόπο ζωής ή υποφέρετε από πόνους, αυτό το είδος μασάζ μπορεί να σας ωφελήσει.

Σε ποιες περιπτώσεις συνιστάται το αθλητικό μασάζ

Το αθλητικό μασάζ συνιστάται για αθλητές όλων των επιπέδων, από τους ερασιτέχνες έως τους επαγγελματίες. Μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της απόδοσης, στην πρόληψη των τραυματισμών και στην ταχύτερη αποκατάσταση από την προπόνηση ή τον αγώνα. Το αθλητικό μασάζ μπορεί να χρησιμοποιηθεί πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τη σωματική δραστηριότητα. Μπορεί επίσης να είναι ευεργετικό για μη αθλητές που βιώνουν πόνο από υπερπροσπάθεια ή τραυματισμούς από επαναλαμβανόμενες κινήσεις.

Κάνετε αθλητικό μασάζ… 

– …διότι το απλό μασάζ  δεν είναι τόσο αποτελεσματικό για έναν επαγγελματία αθλητή ή γενικά αθλούμενο.

-… διότι μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την απόδοσή σας, τις επιδόσεις σας.

-… επειδή μπορεί να σας βοηθήσει να ανακάμψετε από τραυματισμό.

Προγράμματα Αθλητικού Μασάζ ( κατ’ επιλογήν)

Μασάζ 30’ λεπτών

Αυτό το πρόγραμμα αθλητικού μασάζ εστιάζει στην ανακούφιση από το στρες της πλάτης, την ένταση των μυών και τον πόνο, σε σχέση με το σημείο όπου βρίσκεται το τραύμα ή υπάρχει κάποια ευαισθησία του αθλουμένου. Για να εκτελέσει ένα αθλητικό μασάζ, ο θεραπευτής θα χρησιμοποιήσει συνδυαστικά μια ποικιλία τεχνικών, όπως effleurage (μακριές, ολισθαίνουσες κινήσεις), petrissage (ζύμωμα), tapotement (ρυθμικά χτυπήματα) και friction (σύντομες, βαθιές κινήσεις), χρησιμοποιώντας παράλληλα και ζεστές πετσέτες για απολαυστική απόλυτη ξεκούραση.

Mασάζ 60’ λεπτών

Στο ωριαίο πρόγραμμα μασάζ, ο θεραπευτής θα χρησιμοποιήσει ένα scrub από απαραίτητα συστατικά για να κάνει απολέπιση στην πλάτη σας.θα χρησιμοποιήσει συνδυαστικά την ποικιλία τεχνικών μασάζ που αρμόζουν στην περίπτωση, παρέχοντας παράλληλα ζεστές πετσέτες που θα συνδράμουν στην επίτευξη πλήρους νωθρότητας, απόλυτης ηρεμίας και φυσικά ανάκαμψης.

Μασάζ 90’ λεπτών

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αθλητικού μασάζ χρησιμοποιεί συνδυαστικά διάφορες τεχνικές από αυτές που προαναφέρθηκαν, για να βοηθήσει στην απομάκρυνση της συσσωρευμένης μυϊκής έντασης, της φλεγμονής και του στρες από την περιοχή της πλάτης, του λαιμού και των ώμων, προετοιμάζοντας τον επαγγελματία αθλητή, ή γενικά τον ερασιτέχνη αθλούμενο, για πιθανό αγώνα.Ο θεραπευτής μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει και ασκήσεις διάτασης καθώς και εύρους κίνησης, για να βοηθήσει τον γυμναζόμενο να επιτύχει μεγαλύτερη ευλυγισία.

Mασάζ 120’ λεπτών

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει δίωρη εμπειρία απόλυτης χαλάρωσης σφιγμένων μυών, αλλά και περιποίησης των πιθανών τραυμάτων, ανάλογα με τη δυνατότητα που έχει ο θεραπευτής. Με βάση τις προαναφερθείσες τεχνικές, αναζωογονείται το ευαίσθητο ή πονεμένο σημείο του σώματος του γυμναζόμενου,, σε μια προσπάθεια μείωσης της φλεγμονής που ίσως υπάρχει, παράλληλα με την γαλήνη και ηρεμία του νου. Επιπλέον, η συνεδρία περιλαμβάνει απολέπιση προσώπου και σώματος σε μια προσπάθεια να αποβληθούν οι τοξίνες που υπάρχουν από τον οργανισμό του αθλούμενου. Επιπλέον,το πρόγραμμα περιλαμβάνει μασάζ σε ολόκληρο το σώμα με αιθέρια έλαια, καθώς και μασάζ στο τριχωτό μέρος της κεφαλής για να επέλθει χαλάρωση.

Συχνές Γενικές Ερωτήσεις περί Μασάζ Κατ’Οίκον

Πολλοί άνθρωποι έχουν μειωμένη αυτοπεποίθηση λόγω κάποιων παραπανίσιων κιλών. Καταρχάς, ας ξεκινήσουμε από το ότι κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να νιώθει άσχημα με το σώμα του. Σε δεύτερη φάση, ένας επαγγελματίας μασέρ θα επικεντρωθεί στην δουλειά του και όχι στο αν είστε στα σωστά κιλά. Η δουλειά του είναι να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα και να σας βοηθήσει σε όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζετε.

Εννοείται πως δεν είναι υποχρεωτικό. Πρόκειται για κίνηση εντελώς προσωπική. Αν επιθυμείτε να αφήσετε κάτι, μπορείτε ευγενικά να το κάνετε. Είναι δικαίωμά σας.

Συνήθως οι περισσότεροι προτιμούν να μένουν με το εσώρουχό τους κατά τη διάρκεια μίας συνεδρίας, άλλοι νιώθουν πιο άνετα γυμνοί. Ο θεραπευτής, κάθε φορά καλύπτει τον θεραπευόμενο με μία πετσέτα στα επίμαχα σημεία και μένει ακάλυπτο το σημείο που πρόκειται να κάνει μασάζ.

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι τελείως υποκειμενική. Παραδείγματος χάρη, μπορεί μία γυναίκα να αισθάνεται πιο άνετα όταν ο θεραπευτής είναι του ίδιου φύλου. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τον άντρα. Το καλύτερο κριτήριο πάντως για να επιλέξετε θεραπευτή πρέπει να είναι το πόσο καλός είναι στη δουλειά του και όχι το φύλο του.

Μην ξεχνάτε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι προγραμματίζουν ένα μασάζ μετά από μία κουραστική μέρα, για να χαλαρώσουν. Είναι απόλυτα φυσικό να χαλαρώσετε τόσο ώστε να αποκοιμηθείτε, δεν χρειάζεται να σας προβληματίζει κάτι τέτοιο. Αντίθετα, ο μασέρ σας, θα θεωρήσει ότι κάνει καλά τη δουλειά του που κατάφερε να σας χαλαρώσει τόσο πολύ, ώστε να κοιμηθείτε!

Καλό είναι να έχετε φροντίσει τις φυσικές σας ανάγκες από πριν. Δηλαδή να έχετε πάει τουαλέτα πριν το ραντεβού σας. Τώρα αν πάλι προκύψει, εννοείται πως θα ζητήσετε συγγνώμη και θα επισκεφτείτε το μπάνιο.

Απόλαυσε Όλες Τις Αγαπημένες Σου Θεραπείες Μασάζ Στο Χώρο Σου

Επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα και κλείστε τη συνεδρία σας. Το μασάζ στο σπίτι δεν ήταν ποτέ πιο εύκολο!

Επιλέξτε την πόλη σας

Κλείστε ραντεβού