Η Διαφορά Ανάμεσα Στο Μασάζ Βαθέως Ιστού και Το Αθλητικό Μασάζ

Table of Contents

Ένα χαλαρωτικό μασάζ είναι πάντα μια απόλαυση! Όχι μόνο οι άνθρωποι το βρίσκουν απίστευτα ηρεμιστικό, αλλά πολλοί αναζητούν επίσης μια τεχνική που θα στοχεύσει τους βαθύτερους μύες τους, βοηθώντας τους να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα που δυσκολεύουν τις καθημερινές δραστηριότητες – είτε πρόκειται για ένταση ή κόμπους στην πλάτη και τους ώμους τους, είτε για τραυματισμό από αθλήματα.

Το μασάζ είναι μια αναζωογονητική εμπειρία, που χαρακτηρίζεται από σωματικό χειρισμό των μυών και του δέρματός σας με διαφορετικές δυνάμεις και τεχνικές. Δύο συνηθισμένες επιλογές είναι το μασάζ βαθέως ιστού (deep tissue)  και το αθλητικό μασάζ. Το ερώτημα είναι – πώς μπορείτε να διαφοροποιήσετε μεταξύ των δύο και να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

μασαζ βαθεως ιστου

Μασάζ βαθέως ιστού

Όταν ακούμε τον όρο “βαθύ μασάζ ιστών”, δεν θα έπρεπε να είναι δύσκολο να κατανοήσουμε περί τίνος πρόκειται: αυτός ο τύπος μασάζ περιλαμβάνει την εφαρμογή πιο έντονης πίεσης για να θρέψει και να περιποιηθεί τα βαθύτερα στρώματα των ιστών μας. Αλλά τι ακριβώς είναι αυτά τα λεγόμενα βαθύτερα στρώματα; Αναφέρονται σε όλους τους ιστούς που βρίσκονται πάνω από έναν μυ, αλλά δεν περιλαμβάνουν τους ίδιους τους μυς.

Σε αντίθεση με το αθλητικό μασάζ, αυτό το είδος μασάζ φτάνει μόνο στα επιφανειακά στρώματα. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην εξάλειψη των νεοσχηματιζόμενων κόμπων και στην ανακούφιση των σφιγμένων μυών – και όλα αυτά χωρίς να χρειάζεται να ασκήσετε υπερβολική πίεση!

Είτε ξεκινάτε μόλις μια ρουτίνα άσκησης είτε προπονείστε για έναν μαραθώνιο, είναι σημαντικό να δώσετε στο σώμα σας τον χρόνο και τη φροντίδα που χρειάζεται για να θεραπευτεί. Η άσκηση μπορεί να προκαλέσει φθορά στους μύες και τους τένοντες, οπότε το να τους επιτρέψετε να αποκατασταθούν σωστά είναι το κλειδί για την επίτευξη των στόχων σας σε επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί αθλητές προτιμούν να επιλέξουν τη θεραπεία αθλητικού μασάζ, η οποία πραγματοποιείται από φυσικοθεραπευτές. Τους βοηθάει να παραμένουν σε άριστη φόρμα τόσο ψυχικά όσο και σωματικά.Όμως ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΜΑΣΑΖ (sports massage) ?

Αθλητικό μασάζ

Συγκριτικά, το αθλητικό μασάζ επικεντρώνεται στην επούλωση και την αποφυγή τυχόν τραυματισμών που σχετίζονται με τον αθλητισμό, χειριζόμενο τους μαλακούς ιστούς του σώματός σας. Χάρη στην ειδική εκπαίδευση για αυτό το συγκεκριμένο είδος θεραπείας, είναι σε θέση να παρέχεται με ακρίβεια και να χειρίζεται με ασφάλεια τους μύες ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν θα προκληθεί περαιτέρω βλάβη.

Στο Secret Massage, σας παρέχουμε έμπειρους και πιστοποιημένους ειδικούς που είναι έμπειροι στις συγκεκριμένες τεχνικές τους για να αποκαταστήσουν την αρμονία και τη χαλάρωση σε όλο το σώμα σας. Μετά από χρόνια πρακτικής, οι θεραπευτές μας μπορούν να διασφαλίσουν ότι θα έχετε τα αποτελέσματα ευεξίας και αναζωογόνησης που επιθυμείτε!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Related Posts

Απόλαυσε Όλες Τις Αγαπημένες Σου Θεραπείες Μασάζ Στο Χώρο Σου

Επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα και κλείστε τη συνεδρία σας. Το μασάζ στο σπίτι δεν ήταν ποτέ πιο εύκολο!

Κλείστε ραντεβού

Επιλέξτε την πόλη σας