Κάθε Πότε Πρέπει Να Κάνω Μασάζ;

Table of Contents

Αναρωτιέσαι “κάθε πότε πρέπει να κάνω μασάζ”; Η ομάδα μας στη Secret Massage έχει τη λύση. Άλλωστε η απάντηση είναι υποκειμενική.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνω Μασάζ κατ’οικον;

Πόσο τακτικά είναι καλό να εφαρμόζουμε τη μέθοδο της χειρομάλαξης; Στις μέρες μας ο καθημερινός βίος καθίσταται πλέον πολύ δύσκολος με υψηλές αξιώσεις. 

Παρόλο που υπάρχει ειλικρινής επιθυμία να έχουμε πρωινή αφύπνιση για να κάνουμε τη γυμναστική μας, να κανονίσουμε μία συνάντηση με το θεραπευτή που ασκεί ειδικό μασάζ στο διάστημα της μεσημεριανής ανάπαυσης τείνουμε να ξοδεύουμε το χρόνο μας προσπαθώντας να φέρουμε εις πέρας τις υποχρεώσεις της ημέρας που εν τέλει παραμένουν ανεκπλήρωτες. 

Πολλοί ενδιαφερόμενοι εκφράζουν την απορία κάθε πότε είναι ωφέλιμο να υιοθετούν την τακτική της χειρομάλαξης. Εξαιτίας του ότι η καθημερινότητα έχει υπερβολικές απαιτήσεις ορθότερη αντιμετώπιση θα αποτελούσε η υιοθέτηση της εφαρμογής ενός συχνού και περιοδικού προγράμματος θεραπειών χειρομάλαξης. 

Η πιο συνηθισμένη λοιπόν απάντηση είναι δύο φορές σε διάστημα τριάντα ημερών.

Η προσωπική μας απόκριση, όμως, είναι ότι εν τέλει έχει αιτιώδη σχέση με την επιδίωξη του εκάστοτε ενδιαφερόμενου από την εφαρμογή της μεθόδου χειρομάλαξης σε συσχέτιση με την παρούσα συνθήκη ζωής του.

Κάθε Πότε Πρέπει Να Κάνω Μασάζ;

Κάθε πότε πρέπει να κάνω μασάζ στο σπίτι;

Αξιοσημείωτο είναι να έχετε υπόψη σας δύο σημεία για τη χειρομάλαξη:

 1. Η κατάληξη/συνέπειες της χειρομάλαξης δρουν συνολικά. Επεξηγηματικά, η δεύτερη χειρομάλαξη “οικοδομεί” πάνω στη δράση της πρώτης χειρομάλαξης κ.ο.κ. Σε περίπτωση που πραγματοποιήσατε τη δεύτερη συνεδρία σας σε ευρύ χρονικό διάστημα από την πρώτη, τότε στερείστε τις επωφελείς συνέπειες της πρώτης και έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκεστε και πάλι σε αρχικό σημείο.
 2. Μία και μοναδική συνεδρία για χειρομάλαξη δε δύναται να συμβάλλει στην καλυτέρευση και αποκατάσταση μιας μακράς διάρκειας δυσλειτουργίας. Έχει παρέλθει ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ίσως και έτη προκειμένου να σχηματιστεί άλγος στο σβέρκο ή στη μέση. Η συνθήκη δε δύναται να αναιρεθεί με μόνο μία σύντομης διάρκειας χειρομάλαξη.

Αναλογιζόμενοι αυτούς τους παράγοντες, ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα πιο ειδικές συνθήκες:

 • Αν εφαρμόζετε τη μέθοδο της χειρομάλαξης προκειμένου να διασφαλίσετε καλύτερες συνθήκες ζωής ώστε να απαλλαχτείτε από το συναίσθημα της έντονης ανησυχίας και ανασφάλειας ή να μειώσετε το τέντωμα από τα ινώδη όργανα του σώματός σας που υφίστανται πίεση μία φορά σε διάστημα τριάντα ημερών αποτελεί μία κατάλληλη εναλλακτική λύση.
  Εφόσον όμως διανύετε μία έντονα αγχώδη για εσάς εποχή το να εφαρμόζετε την τακτική της χειρομάλαξης κάθε μισή εβδομάδα αποτελεί μία ορθή επιλογή και θα συμβάλλει στο σχηματισμό μιας σειράς ενεργειών αποφόρτισης που θα αποβεί για εσάς ιδιαίτερα επωφελής.
 • Αν ανήκετε στην κατηγορία αυτών που υποφέρουν από έντονο άλγος το οποίο έχει την προέλευσή του από τις καθημερινές κινήσεις μας τότε είναι ωφέλιμο να ζητήσετε καθοδήγηση για την βέλτιστη στάση του σώματός σας σε επίπεδο ρουτίνας.

  Ένας ειδικός της τεχνικής χειρομάλαξης μπορεί να σας συμβουλεύσει και να σας δείξει τη σωστή κατεύθυνση προς αυτό το δρόμο. Σε τέτοιες περιπτώσεις η εφαρμογή ενός τακτικού προγράμματος χειρομάλαξης μία φορά την εβδομάδα θα αποτελούσε τη σωστή αντιμετώπιση για την αποκατάσταση της δυσλειτουργίας.
 • Οι αθλούμενοι που προετοιμάζονται με κατάλληλη γυμναστική για επικείμενο αθλητικό αγώνα και ασκούν “ζωηρή” συστηματική άσκηση για τη βελτίωση των επιδόσεων τους δύναται να συντηρήσουν την προσαρμοστικότητα και την καλή φυσική κατάσταση των ινωδών οργάνων του οργανισμού τους εφαρμόζοντας χειρομάλαξη ακόμη και δύο φορές σε διάστημα επτά ημερών.

  Σε εποχές ελάσσονων υψηλών απαιτήσεων ο αριθμός επανάληψης της μεθόδου χειρομάλαξης γίνεται να κατέβει σε μία φορά κάθε δύο εβδομάδες ή μία φορά σε διάστημα τριάντα ημερών. 
 • Ενδιαφερόμενοι που επιχειρούν να πετύχουν τη μείωση σωματικού πόνου μακράς διάρκειας που σχετίζεται με τη μυοειδή δομή του οργανισμού ή την αντιμετώπιση δυσλειτουργιών σχετικών με τον σκελετό και τους σκελετικούς μυς (για παράδειγμα κεφαλαλγίες, άλγος στους νώμους ή στο σημείο του σώματος μεταξύ των λαγόνων και της βάσης του θώρακα) συνάδει να ακολουθούν την τεχνική της χειρομάλαξης περισσότερο τακτικά και σε βραχεία περίοδο χρόνου.

  Η συνεδρία για χειρομάλαξη μία φορά κάθε επτά ημέρες για 4-6 συνεχείς εβδομάδες δύναται να συμβάλλει στην αντιμετώπιση μίας δυσλειτουργίας μακράς διάρκειας. Με την κατάλληλη φροντίδα οι εν λόγω ενδιαφερόμενοι δύναται να επανέλθουν σε ένα πιο αντιαγχωτικό πλαίσιο για “διατήρηση” μία φορά σε διάστημα τριάντα ημερών.
 • Όσοι έχουν πολλή έντονη δυσλειτουργία όπως για παράδειγμα κόπωση που σχετίζεται με τη διαταραχή του μυϊκού συστήματος ή παθολογικά αυξημένη και ανεξέλεγκτη μυϊκή δραστηριότητα, τακτικές συνεδρίες (2-3/εβδομάδα) για 1-3 συνεχείς εβδομάδες, δύναται να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

  Σε διαδοχικές φάσεις με συνεχή και σταθερό ρυθμό ενδέχεται να ελαττωθούν οι συνεδρίες μέχρι να επανέλθει στην κανονική καθημερινότητα “διατήρησης” προκειμένου να παραμείνει ο ενδιαφερόμενος σε μία κατάσταση χωρίς άλγος. Να έχετε υπόψη σας ότι το κάθε άτομο είναι μοναδικό και οφείλει να δίνει την πρέπουσα σημασία στα “σημάδια” που στέλνει ο οργανισμός σας.

  Η συχνότητα που περιποιείται κάποιος την εξωτερική του εμφάνιση θα συντελέσει στη διαφοροποίηση του χρονικού διαστήματος ανάκτησης των σωματικών του δυνάμεων από κάποια πρόσκληση τραύματος. Σε κάθε εκδήλωση έντονου άλγους ή μακράς διάρκειας δυσλειτουργίας είναι απαραίτητο να αναμένετε μέχρις ότου έχετε να αισθανθείτε άλγος για ένα εύλογο χρονικό διάστημα πριν ελαττώσετε τον αριθμό συνεδριών χειρομάλαξης.

Η πλειοψηφία των ειδικών θεραπευτών ισχυρίζεται ότι η τακτική της χειρομάλαξης συνιστά “εργαλείο” για την απομάκρυνση δυσάρεστων ή αρνητικών λειτουργιών του οργανισμού. Με την υιοθέτησή της στην καθημερινή ρουτίνα μας απαλλασσόμαστε τόσο από τη σωματική ταλαιπωρία και κούραση όσο και από το άγχος και την ανησυχία και συνεπώς ενεργούμε πριν την πραγματοποίηση αρνητικών συνθηκών στις οποίες αυτή συντελεί.

Εφόσον το αίσθημα της έντονης αγωνίας και ανησυχίας που βιώνουμε καθημερινά έχει σημειώσει αύξηση ή προκύπτει ένα βίωμα όπως αλλαγή στέγασης σε άλλο οίκημα, μία καινούργια επαγγελματική σταδιοδρομία ή έγγαμος βίος, ο εκ των προτέρων συστηματικός σχεδιασμός τακτικών συναντήσεων εφαρμογής χειρομάλαξης (μασάζ στο σπίτι) θα συμβάλλει στην πρόληψη της αύξησης της έντονης συναισθηματικής κατάστασης και συνεπώς μέσα στη συγκράτηση μέσα σε λογικά όρια.

Εν Κατακλείδι – Κάθε Πότε Πρέπει Να Κάνω Μασάζ Αθήνα;

Εαν έχετε αποφασίσει οριστικά να βιώσετε τον πιο ευεργετικό χρόνο της ζωής σας, μεριμνήστε για τη συχνή μέριμνα σας ακολουθώντας ένα συχνό πρόγραμμα χειρομάλαξης δίνοντας προτεραιότητα σε εσάς και κάντε το καλύτερο δώρο στον οργανισμό σας και στο μυαλό σας!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Related Posts

Απόλαυσε Όλες Τις Αγαπημένες Σου Θεραπείες Μασάζ Στο Χώρο Σου

Επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα και κλείστε τη συνεδρία σας. Το μασάζ στο σπίτι δεν ήταν ποτέ πιο εύκολο!

Κλείστε ραντεβού

Επιλέξτε την πόλη σας