Λεμφικό Μασάζ Στο Σπίτι – Τα 5 Οφέλη Του

Table of Contents

Το λεμφικό μασάζ είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να βελτιώσετε τη γενική σας υγεία και να αποκτήσετε ένα καλλίγραμμο σώμα. Πρόκειται για μια ήπια μορφή μασάζ που βοηθά στην τόνωση του λεμφικού συστήματος, και αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο για την απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα, την βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και την μείωση ενός πρηξίματος. 

Λεμφικό Μασάζ

Τι είναι το Λεμφικό Μασάζ

Είναι το μασάζ που εστιάζει στη λεμφική παροχέτευση και χρησιμοποιεί ελαφριά πίεση και ρυθμικές κινήσεις Win για να ενθαρρύνει τη φυσική διαδικασία απομάκρυνσης των αποβλήτων του σώματος. Το λεμφικό σύστημα δεν διαθέτει αντλία, γεγονός που το καθιστά εύκολο να συμφορηθεί και να μείνει στάσιμο. Ο καθιστικός τρόπος ζωής ή ο υποσιτισμός μπορεί να επιδεινώσουν αυτό το ζήτημα, όπως και οι κληρονομικοί παράγοντες. Το λεμφικό μασάζ είναι χρήσιμο όταν έχουμε χαμηλό ανοσοποιητικό,ουλές, κόπωση, στρες, όταν καταναλώνουμε αλάτι, αναψυκτικά και τρεφόμαστε άσχημα, όταν έχουμε χρόνιες φλεγμονές,ημικρανίες, πρησμένες γάμπες και αστραγάλους, μετά από χειρουργικές επεμβάσεις κ.λπ.  

Τα  5  Οφέλη του Λεμφικού Μασάζ

  1. Το λεμφικό μασάζ δεν είναι μόνο μια ευχάριστη εμπειρία, αλλά έχει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία, την ευεξία και την ομορφιά μας. Μελέτες δείχνουν ότι αυτό το είδος μασάζ μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, της ισορροπίας των υγρών του σώματος και της ανοσίας.Έτσι, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι το λεμφικό μασάζ δεν είναι απλώς ένας τρόπος χαλάρωσης, αλλά μια ευκαιρία να βιώσουμε θεραπευτικές πρακτικές με πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας.
  1. Το λεμφικό μασάζ είναι ένας πολύ ήπιος τύπος μασάζ που είναι ευεργετικός για το σώμα και το δέρμα. Κάνοντας λεμφικό μασάζ στο σπίτι μία φορά την εβδομάδα, μπορούμε να βελτιώσουμε την κυκλοφορία του αίματος και να κάνουμε το δέρμα μας να δείχνει νεότερο. Όταν κατά τη διάρκεια του μασάζ χρησιμοποιούνται αιθέρια έλαια και τονωτικές λοσιόν, διεγείρεται βαθιά το δέρμα, γεγονός που βοηθά στη διαδικασία ανανέωσης. 
  1. Το λεμφικό μασάζ βοηθά επίσης να απαλλαγείτε από τυχόν περιττά υγρά που μπορεί να κρατάτε. Προφανώς, ο συνδυασμός αυτού με τη διατήρηση της ενυδάτωσης και την ελαφρά άσκηση, είναι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσετε το σώμα σας.
  1. Η καταπολέμηση της κυτταρίτιδας δεν χρειάζεται να μοιάζει με ακατόρθωτο εγχείρημα. Το λεμφικό μασάζ είναι μια λύση που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης του λιπώδους ιστού σε περιοχές όπως οι μηροί, οι γλουτοί και η κοιλιά σας. Αυτός ο τύπος μασάζ προωθεί τη φυσική κίνηση της λέμφου προς τα πάνω μέσω μιας συγκεκριμένης κατεύθυνσης που είναι γνωστή ως λεμφική αποστράγγιση. Όταν εκτελείται τακτικά, αυτή η πρακτική μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματός σας με την πάροδο του χρόνου.
  1. Το λεμφικό σύστημα είναι υπεύθυνο για τον καθαρισμό του σώματος και το λεμφικό μασάζ του δίνει την απαραίτητη ώθηση. Αυτός ο τύπος μασάζ βοηθά στον καθαρισμό του σώματος από τις τοξίνες και στην αποκατάσταση των φυσικών λειτουργιών. Μπορεί ακόμη να είναι χρήσιμο για χρόνιες παθήσεις όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η ανάρρωση μετά από χειρουργική επέμβαση, μειώνοντας το πρήξιμο και βοηθώντας στην ταχύτερη επούλωση.

Θα παρατηρήσεις τις αλλαγές πιο γρήγορα από ό, τι φαντάζεσαι: αρχικά, θα νιώσεις χαλάρωση σε όλους τους μυς και στη συνέχεια, τα αποτελέσματα θα γίνουν πιο ορατά. Εάν υιοθετήσεις ένα πλάνο υγιεινής διατροφής και συμπεριλάβεις πολλά υγρά στη διατροφή σου, θα δεις βελτιώσει πολύ πιο γρήγορα. Ακόμα κι αν το λεμφικό μασάζ φαίνεται ακίνδυνο, θα πρέπει να συμβουλευτείς έναν ειδικό πριν το ξεκινήσεις.

λεμφικό μασάζ οφέλη

Πώς γίνεται το Λεμφικό Μασάζ;     

Αυτό το είδος μασάζ μπορεί να γίνει στο σπίτι σας. Πρώτον, θα χρειαστεί λάδι ή λοσιόν για μασάζ που είναι κατάλληλο για τον τύπο του δέρματός σας. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί μια καθαρή πετσέτα και ένα άνετο μέρος για να ξαπλώσετε. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ένα μαξιλάρι για να στηρίζεται το κεφάλι και ο αυχένας σας.

Αρχικά, ο θεραπευτής ρίχνει λίγο από το λάδι ή τη λοσιόν μασάζ στα χέρια του και τρίβει το  δέρμα σας. Ξεκινάει χαμηλά από τα πόδια σας και προχωράει προς τα πάνω στα πόδια σας, χρησιμοποιώντας μεγάλες, απαλές κινήσεις. Φροντίζει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στους λεμφαδένες σας, οι οποίοι βρίσκονται στη βουβωνική χώρα, στις μασχάλες και στο λαιμό.

Όταν ο θεραπευτής φτάσει στην κορυφή των ποδιών σας, κατεβαίνει ξανά προς τα κάτω, χρησιμοποιώντας τις ίδιες κινήσεις. Καθώς γίνεται το μασάζ στους λεμφαδένες σας, θα παρατηρήσετε ότι θα αρχίσουν να διογκώνονται. Αυτό είναι φυσιολογικό και αποτελεί ένδειξη ότι το λεμφικό σύστημα λειτουργεί σωστά.

Ο θεραπευτής κάνει μασάζ τουλάχιστον ένα λεπτό σε κάθε περιοχή. 

Εν κατακλείδι, το λεμφικό μασάζ στο σπίτι δεν είναι μόνο μια καλή συνήθεια, αλλά παρέχει επίσης οφέλη που περιλαμβάνουν τη βελτίωση της διάθεσης και της ευεξίας. Αν θέλετε να βοηθήσετε τον εαυτό σας να επανέλθει στη φυσική του ισορροπία, αυτό το είδος μασάζ μπορεί να είναι η απάντηση.Το λεμφικό μασάζ μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της διάθεσής σας και της συνολικής αίσθησης ευεξίας.

Αυτό το είδος μασάζ ενθαρρύνει τη σωστή ροή του λεμφικού υγρού, το οποίο βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών και των αποβλήτων από το σώμα. Το λεμφικό μασάζ βοηθά επίσης στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο μπορεί να προωθήσει περαιτέρω την επούλωση και την υγεία. Εάν αναζητάτε έναν φυσικό τρόπο για να βελτιώσετε τη γενική σας υγεία, το λεμφικό μασάζ μπορεί να είναι η απάντηση.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Related Posts

Απόλαυσε Όλες Τις Αγαπημένες Σου Θεραπείες Μασάζ Στο Χώρο Σου

Επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα και κλείστε τη συνεδρία σας. Το μασάζ στο σπίτι δεν ήταν ποτέ πιο εύκολο!

Κλείστε ραντεβού

Επιλέξτε την πόλη σας