Μασάζ για Εγκύους (Εγκυμοσύνης)

Η εγκυμοσύνη είναι μια ιδιαίτερη και υπέροχη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας. Ωστόσο, μπορεί επίσης να είναι μια περίοδος κατά την οποία η μέλλουσα μητέρα αισθάνεται κουρασμένοι, άβολα και με ανάγκη από λίγη περιποίηση. Το μασάζ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε στην ανακούφιση αυτών των συμπτωμάτων και μπορεί να γίνει εύκολα στο σπίτι με τη βοήθεια ενός συντρόφου ή φίλου.

Υπάρχουν πολλά οφέλη από το μασάζ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όπως η μείωση του στρες και του άγχους, η βελτίωση της κυκλοφορίας, ανακούφιση από τη μυϊκή ένταση και κούραση και προώθηση της χαλάρωσης. Το μασάζ μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης ραγάδων.

Πριν ξεκινήσετε, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για να βεβαιωθείτε ότι το μασάζ είναι ασφαλές για εσάς και το μωρό σας.Το μασάζ θεωρείται γενικά ασφαλές καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά είναι πάντα καλύτερο να ενημερώνεστε από τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης πριν κλείσετε μια συνεδρία.

Μασάζ Εγκυμοσύνης

Πώς γίνεται ένα Μασάζ σε Έγκυο (“PREGNANCY  MASSAGE”)

Το μασάζ εγκυμοσύνης μπορεί να γίνει με τη μέλλουσα μητέρα ξαπλωμένη στο πλάι, στηριγμένη με μαξιλάρια. Το μασάζ μπορεί επίσης να γίνει ενώ η γυναίκα κάθεται σε μια καρέκλα ή ξαπλωμένη ανάσκελα υποστηριζόμενη από μαξιλάρια. Οι τεχνικές μασάζ μπορούν με γνώμονα την άδεια και την άνεση της γυναίκας.

Η μέλλουσα μητέρα θα πρέπει να αποφεύγει να ξαπλώνει μπρούμυτα κατά τη διάρκεια του μασάζ εγκυμοσύνης. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγει να κάνει μασάζ στα πόδια της πάνω από το κεφάλι της ή στα πόδια της να κάνει μασάζ πολύ ψηλά στο σώμα της.

Το μασάζ εγκυμοσύνης μπορεί να γίνει με την αναμενόμενη μητέρα χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε είδος λοσιόν ή λάδι. Το μασάζ δεν πρέπει να γίνεται απευθείας στο δέρμα χωρίς φράγμα, όπως πετσέτα, σεντόνι, ή ρούχα. Το μασάζ δεν πρέπει να γίνεται σε περιοχές όπου υπάρχει σπασμένο δέρμα ή ανοιχτές πληγές.

Τι είναι το  Μασάζ  για εγκύους                                                        

Το μασάζ εγκυμοσύνης μπορεί να γίνει με το αναμενόμενο προσωπικοί θεραπευτές μασάζ είναι διαθέσιμοι για υπηρεσίες μασάζ στο σπίτι. Η θεραπεία μασάζ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι μια θαυμάσια συμπληρωματική επιλογή για την προγεννητική φροντίδα. Είναι ένας υγιεινός τρόπος για τη μείωση του στρες και την προώθηση της συνολικής ευεξίας. Το μασάζ ανακουφίζει πολλές από τις συνήθεις ενοχλήσεις που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όπως οσφυαλγία, δυσκαμψία στον αυχένα, κράμπες στα πόδια, πονοκέφαλοι και οίδημα (ή πρήξιμο) στα χέρια και τα πόδια. Το μασάζ μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του άγχους και να προάγει μια βαθύτερη αίσθηση χαλάρωσης.

Εάν ενδιαφέρεστε να δοκιμάσετε το μασάζ στο σπίτι, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να πριν ξεκινήσετε. Το μασάζ εγκυμοσύνης μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσετε, να ανακουφιστείτε από το άγχος και να βελτιώσετε τη γενική σας υγεία. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κατανοήσετε, επειδή είστε Έγκυος, υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το μασάζ σας.

Πριν ξεκινήσετε, παρακαλούμε βρείτε ένα άνετο και ασφαλές μέρος για να καθίσετε ή να ξαπλώσετε. Θα χρειαστείτε επίσης ένα μικρό μαξιλάρι για το κεφάλι σας και ένα μεγάλο μαξιλάρι για τα γόνατά σας. Εάν έχετε χαμηλά.

Για να ξεκινήσετε, πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές και αφήστε το σώμα σας να χαλαρώσει. Μόλις νιώσετε άνετα, αρχίστε να κάνετε μασάζ στο κάτω μέρος του σώματός σας, ανεβαίνοντας προς το λαιμό και τους ώμους σας.

Όταν κάνετε μασάζ στο κάτω μέρος του σώματός σας, χρησιμοποιήστε μεγάλες, αργές κινήσεις. Κάντε μασάζ σε κάθε πόδι από τον μηρό μέχρι τον αστράγαλο. Κάντε μασάζ στα πόδια και τα δάχτυλα των ποδιών σας, προσέχοντας ιδιαίτερα να κάνετε μασάζ σε οποιεσδήποτε περιοχές αισθάνεστε ιδιαίτερα σφιγμένες ή πονεμένες.

Ποιες είναι οι ασκήσεις στο μασάζ για εγκύους. Πώς λειτουργεί.

Υπάρχουν πολλά οφέλη από το μασάζ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τον πόνο στην πλάτη, τον αυχένα και τους γοφούς, καθώς και βελτίωση της κυκλοφορίας και μείωση του στρες. Το μασάζ μπορεί επίσης να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου και στην προώθηση της χαλάρωσης.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν κάνετε μασάζ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Πρώτον, φροντίστε να βρείτε έναν αδειούχο θεραπευτή που έχει εμπειρία στο μασάζ εγκύων γυναικών. Δεύτερον, αποφύγετε να ξαπλώνετε στο στομάχι ή στην πλάτη σας, καθώς αυτό μπορεί να ασκήσει πίεση στο μωρό. Τρίτον, να είστε ενυδατωμένοι πριν και μετά το μασάζ.

Υπάρχουν ειδικές τεχνικές μασάζ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτές περιλαμβάνουν το σουηδικό μασάζ, το οποίο χρησιμοποιεί μεγάλες, ρέουσες κινήσεις, το μασάζ βαθιών ιστών, το οποίο χρησιμοποιείται για τη στόχευση συγκεκριμένων περιοχών έντασης, και το προγεννητικό μασάζ, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για έγκυες γυναίκες. Το μασάζ μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τη μείωση άγχος και προάγουν τη χαλάρωση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του πόνου, στη βελτίωση της κυκλοφορίας και στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας. Το μασάζ είναι γενικά ασφαλές για τους περισσότερους γυναίκες, αλλά είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε νέα άσκηση ή θεραπευτική αγωγή. Το μασάζ μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείτε με το μωρό σας και να σας προσφέρει την απαραίτητη ανακούφιση από το άγχος. Δοκιμάστε το στο σπίτι με το σύντροφό σας ή με έναν επαγγελματία θεραπευτή μασάζ.

Ποια είναι η σειρά των ασκήσεων στο μασάζ για εγκύους.

πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείτε με το μωρό σας και να σας προσφέρει την απαραίτητη ανακούφιση από το άγχος. Δοκιμάστε το στο σπίτι με το σύντροφό σας ή με έναν επαγγελματία θεραπευτή μασάζ.

Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι προσέγγισης του μασάζ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά γενικά, η σειρά των ασκήσεων έχει ως εξής:

1.Ξεκινήστε με ένα απαλό μασάζ για να ζεστάνετε τους μύες.                                                                      

2. Κάντε μασάζ στην πλάτη και τον αυχένα, δουλεύοντας από κάτω προς τα πάνω                                      

3. Κάντε μασάζ στα χέρια και τα πόδια, δουλεύοντας από πάνω προς τα κάτω.                                                                   

4. Κάντε μασάζ στο στομάχι με δεξιόστροφη φορά.                                                                                             

5. Κάντε μασάζ στα πόδια και τα χέρια.                                                                                                             

6. Κάντε μασάζ στο κεφάλι και το πρόσωπο.                                                                                                          

7. Ολοκληρώστε με ένα ελαφρύ μασάζ.

Τα οφέλη από το μασάζ σε εγκύους.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το σώμα σας περνάει πολλές αλλαγές καθώς το μωρό σας μεγαλώνει. Το μασάζ μπορεί να σας βοηθήσει να υποστηρίξετε το σώμα σας κατά τη διάρκεια αυτών των αλλαγών:

– Ανακουφίζει από τους πόνους και τις ενοχλήσεις: Το μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από ορισμένους πόνους που μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όπως είναι ο πόνος στην πλάτη, ο πόνος στον αυχένα και η δυσκαμψία, οι πονοκέφαλοι και οι κράμπες στα πόδια.

-Βελτιώνεται ο ύπνος, λόγω χαλάρωσης.

– Βελτιώνεται η  κυκλοφορία του αίματος και προκύπτει μείωση του πρηξίματος.

– Μειώνεται το στρες: Το μασάζ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ψυχικής έντασης και να προωθήσει τη χαλάρωση. Σας προσφέρει την απαραίτητη ανακούφιση από το άγχος.

Αυξάνονται οι  θρεπτικές ουσίες και το οξυγόνο σε μητέρα και έμβρυο.

-Το μασάζ μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείτε με το μωρό σας.

-Τέλος, διευκολύνεται ο εύκολος τοκετός.

Έγκυες Γυναίκες Κάνετε μασάζ διότι… 

-…μειώνει το στρες και το άγχος.

-…ανακουφίζει από μυϊκούς πόνους και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

-…οδηγεί σε καλύτερο ύπνο.

-…το μασάζ στο σπίτι αποτελεί μια βολική επιλογή για εσάς ,χωρίς να χρειάζεται να “ταξιδέψετε” σε ένα σπα ή στούντιο μασάζ.

Προγράμματα  Μασάζ για Εγκύους στο Σπίτι ( κατ’ επιλογήν)

Από τον τρίτο μέχρι τον έκτο μήνα το μασάζ μπορεί να γίνεται στην έγκυο μια φορά την εβδομάδα, ενώ από τον έκτο μέχρι τον ένατο μήνα το μασάζ μπορεί να πραγματοποιείται περισσότερες φορές,κάθε δύο έως τρεις συνεδρίες  εβδομαδιαίως.

Το μασάζ εγκυμοσύνης στο σπίτι μπορεί να γίνει με τη μέλλουσα μητέρα ξαπλωμένη στο πλάι, στηριγμένη με μαξιλάρια. Το μασάζ μπορεί επίσης να γίνει ενώ η γυναίκα κάθεται σε μια καρέκλα ή ξαπλωμένη ανάσκελα υποστηριζόμενη από μαξιλάρια. Οι τεχνικές μασάζ μπορούν με γνώμονα την άδεια και την άνεση της γυναίκας.

Μενού Μασάζ για Εγκύους

Μασάζ 30’ λεπτών

Αυτό το πρόγραμμα  μασάζ για εγκύους εστιάζει στην ανακούφιση από το στρες της πλάτης, την ένταση των μυών και τον πόνο, σε σχέση με την κόπωση της εγκύου και το σημείο όπου μπορεί να υπάρχει κάποια ευαισθησία. Για να εκτελέσει ένα μασάζ σε έγκυο, ο πολύ προσεκτικός θεραπευτής θα χρησιμοποιήσει συνδυαστικά μια ποικιλία τεχνικών, χωρίς όμως ένταση, κινήσεις χαλαρωτικής σουηδικής χειρομάλαξης και λεμφικού μασάζ, χρησιμοποιώντας παράλληλα και ζεστές πετσέτες για απολαυστική απόλυτη ξεκούραση. Όλα αυτά διασφαλίζοντας ότι  το μασάζ είναι ασφαλές και ευεργετικό για την έγκυο  και το μωρό της.

Μασάζ 60’ λεπτών

Στο ωριαίο πρόγραμμα μασάζ για εγκύους, ο θεραπευτής θα χρησιμοποιήσει συνδυαστικά την ποικιλία τεχνικών μασάζ που αρμόζουν στην περίπτωση, παρέχοντας παράλληλα ζεστές πετσέτες που θα συνδράμουν στην επίτευξη πλήρους νωθρότητας, απόλυτης ηρεμίας και φυσικά ανάκαμψης, διασφαλίζοντας ότι  το μασάζ είναι ασφαλές και ευεργετικό για την έγκυο  και το μωρό της. Το πρόγραμμα των επιλεγμένων ασκήσεων γίνεται χωρίς ένταση κινήσεων.

Μασάζ 90’ λεπτών

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει εμπειρία απόλυτης χαλάρωσης μιάμισης ώρας, σφιγμένων μυών, αλλά και περιποίησης των πιθανών σημείων του σώματος που καταπονούνται ιδιαιτέρως, ανάλογα με τη δυνατότητα που έχει ο πολύ προσεκτικός θεραπευτής. Με βάση τις αρμόζουσες στην περίπτωση τεχνικές, αναζωογονείται το ευαίσθητο σώμα της εγκύου, ενώ επιτυγχάνεται παράλληλα γαλήνη και ηρεμία του νου. Επιπλέον, η συνεδρία περιλαμβάνει απολέπιση προσώπου και σώματος σε μια προσπάθεια να αποβληθούν οι τοξίνες που υπάρχουν από τον οργανισμό της μέλλουσας μητέρας. Επιπλέον, το πρόγραμμα περιλαμβάνει πάντα ήπιο μασάζ σε ολόκληρο το σώμα με αιθέρια έλαια, καθώς και μασάζ στο τριχωτό μέρος της κεφαλής για να επέλθει χαλάρωση.

Mασάζ 120’ λεπτών

.Δεν ενδείκνυται σε εγκύους τόσο μεγάλο πρόγραμμα.

Συχνές Ερωτήσεις

Ναι, το μασάζ εγκυμοσύνης θεωρείται γενικά ασφαλές. Ωστόσο, είναι πάντα καλύτερο να ενημερώνεστε από τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης πριν κλείσετε μια συνεδρία.

 

Ναι, μπορείτε να κλείσετε έναν κινητό θεραπευτή μασάζ εγκυμοσύνης για να έρθει στο σπίτι σας. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή αν δεν αισθάνεστε άνετα να βγείτε έξω σε δημόσιο χώρο ή αν θέλετε να μπορείτε να χαλαρώσετε στην άνεση του σπιτιού σας.

Υπάρχουν πολλά οφέλη από το μασάζ εγκυμοσύνης, όπως η μείωση του στρες και του άγχους, η βελτίωση της κυκλοφορίας, η ανακούφιση από τη μυϊκή ένταση και την κούραση και η προώθηση της χαλάρωσης. Το μασάζ μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης ραγάδων.

Το μασάζ εγκυμοσύνης μπορεί να γίνεται όσο συχνά θέλετε, αν και οι περισσότερες γυναίκες κλείνουν μια συνεδρία μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Ο θεραπευτής σας θα χρησιμοποιήσει διάφορες τεχνικές για να σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματά σας. Το μασάζ θα είναι προσαρμοσμένο στις ατομικές σας ανάγκες και προτιμήσεις. Μπορεί να σας ζητηθεί να ξαπλώσετε στο πλάι ή να καθίσετε σε ημικαθισμένη θέση. Είναι σημαντικό να πίνετε άφθονο νερό μετά το μασάζ για να βοηθήσετε στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα σας.

Το κόστος εξαρτάται από το πρόγραμμα που θα επιλέξετε.

Απόλαυσε Όλες Τις Αγαπημένες Σου Θεραπείες Μασάζ Στο Χώρο Σου

Επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα και κλείστε τη συνεδρία σας. Το μασάζ στο σπίτι δεν ήταν ποτέ πιο εύκολο!

Επιλέξτε την πόλη σας

Κλείστε ραντεβού