Μασάζ Κεφαλιού και Αυχένα

Το Μασάζ Κεφαλιού και Αυχένα είναι μια θεραπεία αποκλειστικά αφιερωμένη στο πάνω μέρος του σώματος. Οι θεραπευτές μας θα σας κάνουν μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, τον αυχένα, τον λαιμό, τους ώμους, την άνω πλάτη και τα χέρια. Το Μασάζ Κεφαλιού και Αυχένα θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και παράλληλα θα σας προσφέρει απόλυτη ευεξία.

Μασάζ Στο Κεφάλι

Προέλευση Μασάζ Κεφαλιού και Αυχένα 

Το Μασάζ Κεφαλιού και Αυχένα είναι επίσης γνωστό ως ινδικό μασάζ κεφαλιού και χρησιμοποιείται εδώ και 1.000 χρόνια στην Ινδία για τελετουργικά, αγιουρβεδική ιατρική και υπηρεσίες μασάζ. 

Αναφέρθηκε για πρώτη φορά σε αγιουρβεδικά κείμενα πριν από 4.000 χρόνια αλλά ο δυτικός κόσμος το γνώρισε μέσω του Narendra Mehta τη δεκαετία του 1970. 

Ο Narendra Mehta είναι από τη Βομβάη είναι γνωστός ως «ο γκουρού» του κινήματος μασάζ κεφαλής της Ινδίας.

Αφού ήταν εντελώς τυφλός από την ηλικία του ενός έτους, είχε μια πολύ ανεπτυγμένη αίσθηση της αφής. Έζησε στο Ηνωμένο Βασίλειο για 30 χρόνια και εκπαιδεύτηκε σε μια από τις μοναδικές σχολές φυσιοθεραπείας που εκπαίδευε  τυφλούς εκείνη την εποχή. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Βομβάης και διπλωματούχος οστεοπαθητικός, πήγε στην Ινδία για να ερευνήσει το μασάζ κεφαλής το 1978. Στη συνέχεια ανέπτυξε τη δική του θεραπεία Champissage (Ινδικό Μασάζ Κεφαλιού και Αυχένα).

Η Αγιουρβέδα ορίζεται ως ένας τρόπος ζωής και ο στόχος της είναι να προσφέρει πνευματική, ψυχική και σωματική υγεία. 

Η ονομασία προέρχεται από τις σανσκριτικές λέξεις «Ayur» που σημαίνει ζωή και «veda» που σημαίνει γνώση. Αυτό το στοιχείο της ενεργειακής εξισορρόπησης του Τσάκρα εστιάζει στα τρία ανώτερα τσάκρα μπορεί να επαναφέρει την ενέργεια ολόκληρου του σώματος σε ισορροπία δημιουργώντας μια βαθιά αίσθηση  ηρεμίας, γαλήνης και ευεξίας.

Το Μασάζ Κεφαλιού και Αυχένα στην Ινδία έχει μεγάλη παράδοση και μια πλούσια κληρονομιά. 

Οι γυναίκες στην Ινδία επί σειρά γενεών χρησιμοποιούν αυτή την τέχνη μασάζ ως τρόπο φροντίδας και διατήρησης ως ένας τρόπος διατήρησης των μαλλιών σε καλή κατάσταση. Συνδυάζεται με αιθέρια έλαια που εφαρμόζονται στο τριχωτό της κεφαλής και ιδιαίτερα στα μαλλιά για να τα κρατούν δυνατά, υγιή, πλούσια και λαμπερά. 

Για τους άνδρες το “champi” που στην Ινδία σημαίνει μασάζ στο κεφάλι και από το οποίο προέρχεται η λέξη “σαμπουάν” είναι ένα συνηθισμένο είδος περιποίησης στα κουρεία. Έχει μικρή διάρκεια αλλά προσφέρει τόνωση , αναζωογόνηση εξαιρετικά γρήγορα. Από την λέξη champi ακολούθως βγήκε η ορολογία Champissage.

Οι θεραπευτές μας, στο μασάζ κατ’ οίκον, πραγματοποιούν μάλαξη στις περιοχές χρησιμοποιώντας σταθερές αλλά απαλές, ρυθμικές κινήσεις σε σημεία βελονισμού που ονομάζονται σημεία Marma. Τα αγιουρβεδικά έλαια που είναι κάτι αντίστοιχο με τα αιθέρια έλαια  χρησιμοποιούνταν παραδοσιακά σε αυτή τη μορφή μασάζ, ωστόσο η χρήση ελαίων είναι πλέον προαιρετική.

Τι είναι το Μασάζ Κεφαλιού και Αυχένα

Το Μασάζ Κεφαλιού και Αυχένα είναι είναι ένα χαλαρωτικό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, το πρόσωπο( face massage ), το λαιμό, τους ώμους, τα χέρια, τα χέρια και το άνω μέρος της πλάτης.

Αυτός ο τύπος μασαζ Αθηνα αποτελεί hot επιλογή για οποιονδήποτε περνάει πολλές ώρες μπροστά σε υπολογιστή, επειδή αντιμετωπίζει τα προβλήματα που προκαλούνται από τις καθιστικές μας συνήθειες εργασίας.  

Δημιουργώντας μια αίσθηση ισορροπίας και ηρεμίας βοηθάει στην καταπολέμηση ενός μεγάλου αριθμού καθημερινών προβλημάτων και παράλληλα έχει μοναδικές θεραπευτικές ιδιότητες:

Σωματικά οφέλη

 • Ανακούφιση από τον μυϊκό πόνο και την ένταση
 • Βελτίωση της κινητικότητας των αρθρώσεων
 • Βελτίωση του μυϊκού τόνου και της στάσης του σώματος
 • Μείωση του στρες και των πονοκεφάλων 
 • Ανακούφιση από ιγμορίτιδα, συμφόρηση και εμβοές
 • Ανακούφιση από τον πόνο στο σαγόνι
 • Τόνωση των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής
 • Βελτίωση της τοπικής κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου
 • Χαλάρωση και τόνωση των μυών του προσώπου
 • Αναζωογόνηση σε ολόκληρο το σώμα
 • Γενική χαλάρωση των μυών
 • Ανακούφιση από τη χρόνια δυσκαμψία ώμων και αυχένα
 • Αποκατάσταση της κινητικότητας των αρθρώσεων
 • Προώθηση της τριχοφυΐας
 • Μείωση της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού ρυθμού
 • Ανακούφιση από καταπόνηση των ματιών ή πόνο στο αυτί
 • Καταπολέμηση αϋπνίας
 • Απόδοση ιδιαίτερα υγιούς και λαμπερής λάμψης στα μαλλιά 
 • Βελτίωση της κατάστασης στο δέρμα
 • εξάλειψη την τριχόπτωσης ,της πιτυρίδας και άλλων ασθενειών του τριχωτού της κεφαλής
 • Μείωση των τις ρυτίδων

Ψυχικά Οφέλη

 • Αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης 
 • Απελευθέρωση του άγχους
 • Υψηλά επίπεδα εγρήγορσης 
 • Βελτίωση της συγκέντρωσης και καθαρή σκέψη
 • Εξάλειψη της ψυχικής κόπωσης, της νευρικότητας, της κατάθλιψης και του στρες 
 • Εξισορρόπηση της ενέργειας του τσάκρα
 • Απελευθέρωση στάσιμης ενέργειας
 • Αναζωογόνηση και τόνωση του πνεύματος
 • Ισορροπημένη κατάσταση ύπαρξης
 • Καλύτερη μνήμη
 • Καλύτερη αναπνοή

Το Μασάζ Κεφαλιού και Αυχένα είναι ένας φυσικός τρόπος για να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη των μαλλιών. Αυξάνει τη ροή του αίματος στις ρίζες των μαλλιών, διεγείροντας την ανάπτυξη και την απομάκρυνση των τοξινών από τον ιστό του τριχωτού της κεφαλής. Μην περιμένετε λοιπόν. Καλέστε μας για ένα μασάζ στο σπίτι!  

Διαδικασία του Μασάζ Κεφαλιού και Αυχένα

Αυτό το massage θεωρείται το μυστικό για τα μακριά και πυκνά μαλλιά, επειδή βελτιώνει την κυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής. Οι θεραπευτές μας απλώνουν ζεστό λάδι σε διάφορα τμήματα του κεφαλιού, του κάνουν απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις μάλαξης και το αφήνουν να δράσει για μισή ώρα. Μετά από αυτό το διάστημα συνεχίζουν με την διαδικασία πλυσίματος των μαλλιών όπως συνηθίζεται. Όλα αυτά σας τα προσφέρει η υπηρεσία που διαθέτουμε για  μασάζ στο σπίτι με ένα τηλεφώνημα.

 • Πυκνά μαλλιά: Το Μασάζ Κεφαλιού και Αυχένα βοηθάει στο πάχος γιατί μπορεί να τεντώσει τα κύτταρα των τριχοθυλακίων, διεγείρωντας τα να δυναμώσουν τη ρίζα και μεγαλώνοντας παχύτερους κλώνους. 
 • Ανάπτυξη μαλλιών: πολλά άτομα πιστεύουν ότι επειδή βελτιώνει την κυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής, διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από το δέρμα, αυξάνει τη ροή του αίματος και προωθεί την ανάπτυξη των μαλλιών.

Στριφογυρίζετε στο κρεβάτι; Δυσκολεύεστε να αποκοιμηθείτε ακόμα και όταν είστε εξαντλημένοι; 

Αν ισχύει αυτό, τότε έχετε όλους τους λόγους για να κάνετε το καλύτερο μασάζ κατ’ οίκον πριν τον ύπνο από τους θεραπευτές μας. Βοηθάει στην επαρκή παροχή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στα ζωτικά μέρη του εγκεφάλου, διατηρώντας το κεφάλι σας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Κάντε αυτή την συνεδρία μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας με ένα μασάζ κατ’ οίκον και σίγουρα θα κοιμάστε καλύτερα.

Μενού Μασάζ Κεφαλιού και Αυχένα

Massage 15’’ λεπτών

Βασικό πακέτο Μασάζ Κεφαλιού και Αυχένα

Κάντε ένα διάλειμμα 15 λεπτών από το πολυάσχολο πρόγραμμά σας και δώστε στο κεφάλι και τα μαλλιά σας την περιποίηση που τους αξίζει. Ιδανικό μασάζ στο σπίτι για όσα άτομα εργάζονται και χρειάζονται μια μικρή δόση χαλάρωσης.

Massage 20’’ λεπτών

Άρωμα Μασάζ Κεφαλιού και Αυχένα

Αλαφρώστε το βάρος στους ώμους σας και τροφοδοτήστε το τριχωτό της κεφαλής σας με θρεπτικά συστατικά. Αυτή η θεραπεία απελευθερώνει την ένταση και παρέχει βαθιά περιποίηση στα μαλλιά με πρόσθετη χρήση αρωματοθεραπείας. Συνιστώμενη εβδομαδιαία θεραπεία για βέλτιστα αποτελέσματα.

Massage 30’’ λεπτών

Ινδικό Μασάζ Κεφαλιού και Αυχένα 

Περιλαμβάνει όχι μόνο μασάζ κεφαλής και τριχωτού της κεφαλής, αλλά και μασάζ διατάσεων, αυχένα, ώμων και πλάτης, θεραπεία εξισορρόπησης ποδιών και θεραπεία ενεργειακών σημείων μάρμας. Αυτή η θεραπεία γίνεται συχνά με ζεστό λάδι σε όλο το τριχωτό της κεφαλής και το πρόσωπο. Ένα θεραπευτικό μείγμα από φυτικά έλαια χρησιμοποιείται για μέγιστα οφέλη.

Massage 60’’ λεπτών

Full face and body treatment Μασάζ Κεφαλιού και Αυχένα & Ρεφλεξολογία

Το Μασάζ Κεφαλιού και Αυχένα είναι μια συνεδρία περιποίησης, η οποία χρησιμοποιεί ενυδατικά αιθέρια έλαια κατάλληλα για όλους τους τύπους μαλλιών. Οι θεραπευτές θα επικεντρωθούν στην εφαρμογή της θεραπείας στο πάνω μέρος του σώματος: κεφάλι, ώμοι, στήθος και χέρια. Το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής θα σας βοηθήσει να αφεθείτε και θα φέρει απόλυτη ευεξία απελευθερώνοντας τις ενδορφίνες. Η ρεφλεξολογία είναι μια αρχαία θεραπευτική τέχνη που βελτιώνει την κυκλοφορία, αποτοξινώνει, μειώνει την ένταση, είναι εξαιρετική για πόνους στην πλάτη, ημικρανίες, αρθρίτιδα, υπογονιμότητα κλπ.

Συχνές Ερωτήσεις

Τα λάδια που χρησιμοποιούνται κατά το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής είναι διαφορετικά από αυτά που χρησιμοποιούν οι μασέρ όταν κάνουν μασάζ ολόκληρου του σώματος ή της πλάτης. Τα έλαια μασάζ του τριχωτού της κεφαλής μπορεί να περιλαμβάνουν λάδι jojoba, ελαιόλαδο ή έλαιο γλυκού αμυγδάλου, συμπληρωμένα με ένα αιθέριο έλαιο όπως μέντα, δεντρολίβανο ή λεβάντα.

Το μασάζ μπορεί να πραγματοποιηθεί από τους θεραπευτές μας σε όρθια θέση, σε έναν καναπέ ή σε κρεβάτι.

Εάν υποφέρετε από συχνούς πονοκεφάλους, τότε ένα καλό Μασάζ Κεφαλιού και Αυχένα θα είναι απόλυτη λύση με γρήγορη ανακούφιση.  Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη βάση του κρανίου από όπου προέρχονται οι πονοκέφαλοι. Πολλά άτομα σε όλο τον κόσμο εξαρτώνται από το μασάζ κεφαλής για την ανακούφιση από τον πονοκέφαλο και αυτό δίνει έναν άλλο λόγο για τον οποίο πρέπει να κάνετε συχνά αυτό τον τύπο μασάζ.

Ενημερώστε τους θεραπευτές εάν έχετε προβλήματα υγείας όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, αλλεργίες, σωματικές παθήσεις ή αναπηρίες ή εάν είστε έγκυος.

Παρακαλούμε να φτάσετε 15 λεπτά νωρίτερα για να αποφύγετε τυχόν άσκοπη καθυστέρηση ή έλλειψη των θεραπειών. Μην λούζετε τα μαλλιά σας πριν την συνεδρία. Επειδή τα μαλλιά είναι πιο εύθραυστα όταν είναι βρεγμένα, αυτό θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε τυχόν απώλειες.

Το Μασάζ Κεφαλιού και Αυχένα δεν είναι για όλους. Οι ακόλουθες καταστάσεις δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν:

Υψηλή θερμοκρασία, πυρετός, οίδημα ή φλεγμονή, σοβαροί μώλωπες, δερματικές διαταραχές, πρόσφατος τραυματισμός, χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι, το λαιμό ή τις περιοχές των ώμων, διάσειση, οξείες μολυσματικές ασθένειες όπως γρίπη, λοίμωξη στο στήθος ή κακός βήχας ή κρυολόγημα, μολύνσεις του τριχωτού της κεφαλής, πολύ υψηλή ή χαμηλή αρτηριακή πίεση, τροφική δηλητηρίαση, καρκίνος και οποιαδήποτε άλλη σοβαρή ιατρική κατάσταση εκτός εάν εγκριθεί από τον γιατρό σας.

Ειδικές συνθήκες όπου απαιτείται προσοχή: Οστεοπόρωση, Ευθραυστότητα, Χρόνια Κόπωση, Επιληψία, Διαβήτης (εφόσον τα επίπεδα σακχάρου είναι υπό έλεγχο) και Σπονδυλίτιδα ή Σπονδύλωση στον αυχένα. Χρησιμοποιούνται μόνο ελαφριές και καταπραϋντικές τεχνικές. Σε περίπτωση αμφιβολίας για μια πάθηση, ο πελάτης θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν προχωρήσετε σε μια θεραπεία.

Απόλαυσε Όλες Τις Αγαπημένες Σου Θεραπείες Μασάζ Στο Χώρο Σου

Επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα και κλείστε τη συνεδρία σας. Το μασάζ στο σπίτι δεν ήταν ποτέ πιο εύκολο!

Επιλέξτε την πόλη σας

Κλείστε ραντεβού