Σουηδικό Μασάζ

Το Σουηδικό Μασάζ είναι αυτό στο οποίο αναφέρεται κάποιος με την ονομασία Κανονικό Μασάζ ή Μασάζ Χαλάρωσης. Το συγκεκριμένο μασάζ είναι προσαρμοσμένο σε εσάς, στις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας και σε οτιδήποτε ανακαλύψουν οι θεραπευτές μασάζ πως μπορεί να είναι χρήσιμο κατά τη διάρκεια της συνεδρίας. 

Στο Σουηδικό Μασάζ δεν γίνεται χρήση προκαθορισμένων τεχνικών.

Σουηδικό Μασάζ

Τι είναι το Σουηδικό Μασάζ;

Το Σουηδικό Μασάζ έλαβε το όνομά του λόγω της εισαγωγής του στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης στα τέλη του 18ου αιώνα από έναν Σουηδό φυσιολόγο με το όνομα Pehr Henrik Ling. 

Ο Ling χρησιμοποίησε τις γνώσεις του για την φυσιολογία και την ανατομία ως βάση για μια μέθοδο θεραπευτικού μασάζ που ερχόταν σε αντίθεση με τα υπόλοιπα δημοφιλή μασάζ, τα οποία ήταν ευρέως αποδεκτά στην Ευρώπη και την Ασία εκείνη την εποχή για την ενέργεια την οποία παρήγαγαν. 

Το Σουηδικό Μασάζ ως προσέγγιση αποτελεί την βάση για πολλές άλλες μορφές σύγχρονης θεραπείας μασάζ, συμπεριλαμβανομένων του Deep tissue massage, του αθλητικού μασάζ και της αρωματοθεραπείας. Επομένως μπορούμε να πούμε ότι ο Ling αποτελεί τον πατέρα όλων των άλλων μορφών μασάζ που γνωρίζουμε σήμερα!

Επειδή το Σουηδικό Μασάζ βασίζεται σε μια ενδελεχή κατανόηση της ανθρώπινης ανατομίας και φυσιολογίας, θα πρέπει να εκτελείται μόνο από εκπαιδευμένους και εξουσιοδοτημένους θεραπευτές μασάζ. 

Εξατομικευμένο Σουηδικό Μασάζ 

Ανάλογα με τις ανάγκες και τη φυσική κατάσταση που έχουν όσα άτομα επιθυμούν να πραγματοποιήσουν την συγκεκριμένη συνεδρία , το Σουηδικό Μασάζ θα γίνει με χρήση αργών και απαλών κινήσεων ή έντονων και δυναμικών κινήσεων μάλαξης. Η επιλογή της θεραπείας είναι εξατομικευμένη και εξαρτάται από το επιθυμητό αποτέλεσμα και την προσωπική προτίμηση.

Ένας εξουσιοδοτημένος θεραπευτής μασάζ θα σας ζητήσει ένα πλήρες ιστορικό υγείας και θα ρωτήσει για πρόσφατους τραυματισμούς ή άλλες ιατρικές καταστάσεις που μπορεί να επηρεάσουν τα αποτελέσματα της θεραπείας. 

Οι έμπειροι θεραπευτές μας θα εξετάσουν: 

 • οποιονδήποτε πόνο μπορεί να αντιμετωπίσετε
 • τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις που μπορεί να έχετε σε προϊόντα μασάζ
 • σημαντικές ιατρικές καταστάσεις (όπως ο διαβήτης) 

 

Όταν επισκέπτεστε το Secret Massage, θα επωφεληθείτε από την ποικιλία ειδών μασάζ που μπορείτε να επιλέξετε και τις κινήσεις χαλάρωσης που προσφέρει το Σουηδικό Μασάζ. 

Το Σουηδικό Μασάζ είναι το πιο κοινό και γνωστό είδος μασάζ. Περιλαμβάνει μακρύ, ομαλό χάιδεμα των μυών και των ιστών, με πίεση που κυμαίνεται από ελαφριά έως μέτρια έως σταθερή. Αυτό το είδος μασάζ θεωρείται ένα από τα πιο χαλαρωτικά.

Ο θεραπευτής μασάζ σας θα προσαρμόσει την πίεση με βάση την ευαισθησία και τις προτιμήσεις σας. Για τους στρεσογόνους παράγοντες της καθημερινότητας που ταλαιπωρούν τους μύες σας και την τόνωση της λεμφικής κίνησης, ένα παραδοσιακό Σουηδικό Μασάζ είναι αυτό που χρειάζεστε!

Πόσο χρήσιμο είναι το Σουηδικό Μασάζ

Το Σουηδικό Μασάζ είναι πολύ αποτελεσματικό στη δημιουργία και τη διατήρηση ενός υγιούς ισορροπημένου τρόπου ζωής και μπορεί να συντελέσει σημαντικά στην βελτίωση της σωματικής, ψυχικής και συναισθηματικής σας υγείας μειώνοντας το στρες σε ικανοποιητικό βαθμό. 

Αφιερώνοντας λίγο από τον ελεύθερο χρόνο σας για ένα Σουηδικό Μασάζ θα σας κάνει να ξεχάσετε τα προβλήματα της ημέρας και να “γεμίσετε τις μπαταρίες σας”. Όταν εκτελείται πιο συχνά και τακτικά, το Σουηδικό Μασάζ μπορεί επίσης να είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό μέρος μιας ολοκληρωμένης θεραπείας για τραυματισμούς ή άλλες μικρές παθήσεις.

Το Σουηδικό Μασάζ βοηθάει στα παρακάτω:

 

 • ηρεμία του κεντρικού νευρικού συστήματος
 • χαλάρωση και μείωση του στρες
 • σημαντική μείωση της έντασης και του άγχους
 • βελτιωμένη κυκλοφορία του αίματος
 • διέγερση του λεμφικού συστήματος 
 • μείωση μυϊκής κράμπας και σπασμών λόγω αθλητικών ή άλλων τραυματισμών
 • αυξημένη ενέργεια και θετικότητα
 • βελτιωμένη ψυχική υγεία και γενική ευεξία
 • απελευθέρωση τοξινών και ανακούφιση από μυϊκούς πόνους

Σουηδικό Μασάζ 5 ταχυτήτων

Το Σουηδικό Μασάζ αποτελείται από 5 κινήσεις των οποίων η χρήση πραγματοποιείται από τους θεραπευτές μας ανάλογα την ανάγκη που θα παρουσιαστεί ατομικά σε κάθε πελάτη. 

 

Ολίσθημα

Αυτή είναι μια τεχνική χαϊδεύματος στην οποία χρησιμοποιείται τις περισσότερες φορές ολόκληρο το χέρι και καλύπτει μεγάλες περιοχές του σώματος. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν εθαίρια ΄έλαια, για την έναρξη ή κατά την διάρκεια του μασάζ και είναι ένας υπέροχος τρόπος για να τελειώσετε το μασάζ. Μπορεί να είναι απαλό και ελαφρύ ή βαθύ και αργό. Καλύπτει μεγάλες περιοχές του δέρματος και είναι χαλαρωτικό και ανακουφιστικό για τους κουρασμένους και ταλαιπωρημένους μύες.

 

Ζύμωση

Πρόκειται για ένα χτύπημα ζύμωσης, όπου τα χέρια μαζεύουν και ζυμώνουν τους μύες  και το δέρμα σε ρυθμική κίνηση. Εφαρμόζεται σε όλο το σώμα, βοηθάει στην μεταφορά αίματος και οξυγόνου και ανακουφίζει την ένταση στους πονεμένους μύες. Μπορεί επίσης να περιλαμβάνει κινήσεις  με στύψιμο, κύλιση δέρματος σηκώματος και συμπίεσης. 

Δόνηση

Εφαρμόζεται σε μια μικρή και συγκεκριμένη περιοχή, για παράδειγμα όταν οι θεραπευτές βρίσκουν μια περιοχή έντασης και προσπαθούν να απελευθερώσουν τον μυ , μπορεί στη συνέχεια να εφαρμόσουν κάποια δόνηση στην περιοχή με τις άκρες των δακτύλων τους. Ομοίως, η δόνηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεγαλύτερες μυϊκές ομάδες, όπως οι γλουτιαίοι ή με λίκνισμα ολόκληρου του σώματος.

 

Κρούσεις

Σε αυτή την κατηγορία υπάρχουν διαφορετικοί τύποι χτυπημάτων. 

 1. Το cupping είναι ένας τύπος εναλλακτικής θεραπείας που περιλαμβάνει την τοποθέτηση κυπέλλων στο δέρμα για τη δημιουργία αναρρόφησης. Αυτή η αναρρόφηση θεωρείται ότι βελτιώνει τη ροή της ενέργειας στο σώμα και διευκολύνει την επούλωση.
 2. Το hacking είναι μια τεχνική στην οποία χρησιμοποιείται το πλάι των χεριών με ρυθμικές κινήσεις, έτσι ώστε να αναπηδήσει το σώμα.
 3. Ελαφρά χτυπήματα με την άκρη της παλάμης ή τα δάχτυλα του χεριού.

 

Τριβή

Χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει την ίδια αίσθηση με το χτύπημα διασχίζοντας τις ίνες του μυός αντί με κινήσεις κατά μήκος τους.

Οι θεραπευτές περνούν τα χέρια πάνω από τους μύες και δημιουργείται μια αίσθηση θερμότητας. Δεν είναι μια κίνηση που μπορούν να δημιουργήσουν οι μύες μόνοι τους και αυτό προσθέτει στα οφέλη της χαλάρωσης και της τόνωσης της καλή κυκλοφορία του αίματος. Μπορεί να εφαρμοστεί και στα χέρια του θεραπευτή μασάζ, με το γρήγορο τρίψιμο των χεριών για καλύτερα αποτελέσματα.

Κάντε ένα διάλειμμα από τη φασαρία της καθημερινότητας και αφεθείτε σε μια κατάσταση απόλυτης ευδαιμονίας και χαλάρωσης. Αυτή η απόλυτη θεραπεία ανακούφισης από το στρες θα διώξει την καταπίεση, τους μυϊκούς πόνους και την ένταση. Οι θεραπευτές μας επικεντρωθούν στους τομείς που σας απασχολούν και θα προσαρμόσουν τη θεραπεία σας κατάλληλα. Μετά το τέλος της συνεδρίας θα νιώθετε ανανεωμένοι.

Μενού Σουηδικού Μασάζ

Massage 15’’ λεπτών

Βασικό πακέτο Θεραπείας Σουηδικού Μασάζ . Στην περίπτωση που ο χρόνος σας είναι περιορισμένος οι θεραπευτές μας θα εφαρμόσουν μια από τις 5 τεχνικές στο σώμα σας ανάλογα με την ανάγκη ή την προσωπική σας προτίμηση. 

Massage 20’’ λεπτών

Ιδανικό πακέτο περιποίησης Σουηδικού Μασάζ με τουλάχιστον 2 τεχνικές σε αυχένα, και πλάτη για την ανακούφιση των περιοχών και των μυών.

Massage 30’’ λεπτών

Θεραπεία Σουηδικού Σουηδικού Μασάζ σε όλο το σώμα με 3 τουλάχιστον τεχνικές  στον αυχένα, την περιοχή του λαιμού, την πλάτη, την μέση  και τους ώμους.

Massage 60’’ λεπτών

Μοναδική εμπειρία προσωποποιημένης θεραπείας Σουηδικού Μασάζ. Οι έμπειροι θεραπευτές μας θα πραγματοποιήσουν όλες τις τεχνικές του Σουηδικού Μασάζ σε όλο σας το σώμα. ( αυχένας, περιοχή του λαιμού, χέρια, πόδια, πλάτη, μέση  και ώμοι)

Συχνές Ερωτήσεις

Το σουηδικό μασάζ αποτελείται από 5 διαφορετικά χτυπήματα που θα γίνουν όλα κατά τη διάρκεια της συνεδρίας σας. Αφού λάβετε ένα λεπτομερές ιστορικό περιστατικών, ο θεραπευτής μασάζ σας θα εφαρμόσει κάθε ένα από τα εγκεφαλικά επεισόδια με το καλύτερο αποτέλεσμα για τις ατομικές σας ανάγκες. Το μασάζ δεν θα ακολουθήσει μια προκαθορισμένη σειρά, αλλά θα ανταποκρίνεται στο σώμα σας και στο τι ανακαλύπτουν οι θεραπευτές μας κατά την διάρκεια της συνεδρίας.

Σας διαβεβαιώνουμε πως βρίσκεστε σε πολύ ασφαλή χέρια. Οι έμπειροι θεραπευτές μας είναι  υπερβολικά προσεκτικοί και μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα σας φροντίζουν σε κάθε βήμα της διαδρομής. Εσείς και το μωρό σας θα είστε στα πιο ασφαλή χέρια. Ωστόσο καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας γιατρό πριν το επιχειρήσετε.

Δεν υπάρχει τίποτα σημαντικό που πρέπει να κάνετε πριν από το σουηδικό μασάζ. Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν μερικά μικρά πράγματα που μπορείτε να κάνετε όπως το να είστε καλά ενυδατωμένοι και να μην βάζετε άρωμα ή μετά το ξύρισμα πριν από τη συνεδρία σας.

Είναι απολύτως φυσιολογικό να φοράτε τα εσώρουχά σας κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας σουηδικού μασάζ ή να φορέσετε ένα ζευγάρι εσώρουχα μιας χρήσης. 

Ναι, ο θεραπευτής σας θα διασφαλίσει ότι οι ιδιωτικές σας περιοχές καλύπτονται καθ’ όλη τη διάρκεια του μασάζ καθώς και οι περιοχές που δεν θα απασχολήσουν τον θεραπευτή για την δική σας άνεση. 

Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να μιλούν κατά την διάρκεια της συνεδρίας, ωστόσο πολλοί πελάτες προτιμούν ένα πιο ήσυχο περιβάλλον διατηρώντας την σιωπή.

Σημαντικό είναι να επικοινωνείτε με τον θεραπευτή σας για οτιδήποτε που αφορά την συνεδρία. Αυτός είναι ο χρόνος που έχετε αφιερώσει για εσάς και θα πρέπει να αισθάνεστε άνετα.

Απόλαυσε Όλες Τις Αγαπημένες Σου Θεραπείες Μασάζ Στο Χώρο Σου

Επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα και κλείστε τη συνεδρία σας. Το μασάζ στο σπίτι δεν ήταν ποτέ πιο εύκολο!

Επιλέξτε την πόλη σας

Κλείστε ραντεβού