Πώς Να Διαχειριστείτε το Στρες

Table of Contents

Θέλετε να μάθετε πως να αναγνωρίσετε και να διαχειριστείτε το στρες; Η ομάδα μας στη Secret Massage έχει τη λύση.

στρες

Είτε το ακούμε ως άγχος είτε ως στρες, είναι σίγουρο πως έχει μπει για τα καλά στην ζωή και την καθημερινότητά μας. Οι γρήγοροι ρυθμοί που πρέπει να διατηρήσουμε ώστε να ανταποκρινόμαστε καθημερινά στις υποχρεώσεις μας, έχουν αναμφίβολα το τίμημά τους στην ψυχική και σωματική μας υγεία.

Και σας ακούω να λέτε: Μα εγώ είμαι μια χαρά, δεν αγχώνομαι! Ωστόσο, το κακό με τα ψυχικής φύσεως προβλήματα όπως το άγχος είναι ότι σε αντίθεση με τα σωματικά θέματα υγείας, δεν φαίνονται με γυμνό μάτι. Έτσι, πολλές φορές συμβαίνει, το άγχος να μας βασανίζει καθημερινά χωρίς να το έχουμε καταλάβει. Ωστόσο, το θετικό της υπόθεσης ότι το άγχος μπορεί να αναγνωριστεί και από κάποιες σωματικές ενδείξεις, αρκεί να ξέρει κανείς να τις αναγνωρίσει.

Γι’αυτό στην συνέχεια θα μοιραστούμε μαζί σας μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε τόσο να εντοπίσετε δείγματα άγχους στην ζωή σας, αλλά και τρόπους με τους οποίος είστε σε θέση να το διαχειριστείτε!

Δυσκολεύεστε να Κοιμηθείτε 

Ένα από τα μεγαλύτερα σημάδια ότι πάσχετε από στρες είναι η κακή ποιότητα ύπνου. Πόσες είναι οι φορές που έχετε ξαπλώσει στο κρεβάτι σας αλλά δεν μπορείτε με τίποτα να κοιμηθείτε παρόλο την κούρασή σας. Ή ακόμη και αν καταφέρετε επιτέλους να κοιμηθείτε, το πιθανότερο είναι αυτό να διαρκέσει πολύ λίγο αφού ξυπνάτε συχνά στην μέση της νύχτας. Αν έχετε παρατηρήσει κάτι τέτοιο στην ζωή σας, είναι πολλές οι πιθανότητες να βασανίζει το μυαλό σας το στρες.

Νευριάζετε Εύκολα

Πολλοί άνθρωποι που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα του στρες, έχουν παρατηρήσει ότι πολλές φορές γίνονται επιθετικοί και ευέξαπτοι για πράγματα που υπό άλλες συνθήκες θα τους φαίνονταν ασήμαντα. Αυτό οφείλεται στο ότι το στρες, έχει ως αποτέλεσμα να μας εξαντλεί συναισθηματικά και νοητικά, έτσι που ακόμα και η παραμικρή συμπεριφορά, είναι αρκετή για να πυροδοτήσει μια επιθετική αντίδραση και να μας ερεθίσει. 

Κάνετε Αρνητικές Σκέψεις

Αρνητικές σκέψεις κάνουμε όλοι μας, όταν όμως αυτές λαμβάνουν χώρα ακατάπαυστα και ταλαιπωρούν το μυαλό μας για μεγάλα χρονικά διαστήματα μέσα στην ημέρα μας ή τείνουν να μην βασίζονται στην λογική σκέψη, τότε είναι πολύ πιθανό να οφείλονται στο αυξημένο στρες.

Πάσχετε από Συχνούς Πονοκεφάλους

Αν πολλές φορές μέσα στην ημέρα, σας βασανίζουν έντονοι πονοκέφαλοι και μέχρι τώρα δεν γνωρίζατε τον λόγο, τότε το πραγματικό προβλήματα ίσως να μην είναι ο πονοκέφαλος αλλά το στρες, αφού οι αγχωτικές σκέψεις που τείνει να προκαλεί, θέτουν τον εγκέφαλο σε μια διαδικασία υλερλειτουργίας κουράζοντάς τον διαρκώς.

Δεν Έχετε Διάθεση για Σεξ

Όταν ο οργανισμός μας στρεσάρεται, εισέρχεται σε μια κατάσταση που βρίσκεται υπό έντονη πίεση και προφανώς το σεξ, μας θέλει χαλαρούς και άνετους. Έτσι, είναι ανθρώπινο και φυσιολογικό να μην έχουμε πάντα όρεξη για σεξ, αλλά όταν αυτό συμβαίνει συστηματικά και βλάπτοντας την σχέση μας, τότε ίσως ο ένοχος είναι το στρες.

Αναπνέετε Γρήγορα και “Πνίγεστε”

Το στρες, μπορεί να προκαλέσει έντονη αίσθηση δυσφορίας, καθώς και αυξημένους ρυθμούς αναπνοής αφού θέτει τον οργανισμό σε μια κατάσταση “κινδύνου” και ετοιμότητας. Αν παρατηρείτε πώς η αναπνοή σας τον τελευταίο καιρό γίνεται γρήγορη και κοφτή, ίσως να φταίει το στρες.

Ποιοι Είναι όμως Μερικοί Τρόποι Ώστε να Διαχειριστείτε το Στρες;

Γυμναστείτε

Είναι σίγουρο ότι έχετε ακούσει την έκφραση ‘η γυμναστική είναι υγεία’, και είναι πραγματικά αλήθεια αφού κατά την διάρκεια της άσκησης το σώμα μας παράγει ορμόνες που είναι υπεύθυνες για την ρύθμιση της διάθεσης και της ενέργειάς μας. Ακόμα και ένα 20λεπτο τρέξιμο ή ένας περίπατος στην εξοχή, μπορεί να είναι αρκετό για να σας προσφέρει μια ανακούφιση από το στρες, ενώ όσο πιο έντονη είναι η γυμναστική που κάνετε, τόσο πιο εύκολο ενδέχεται να είναι και το να κοιμηθείτε το βράδυ.

Βρείτε ένα Χόμπι

Τι καλύτερο μετά από μια στρεσογόνα ημέρα, από το να ασχολείστε με κάτι που σας προσφέρει χαρά και χαλάρωση; Το να έχετε ένα χόμπι, μπορεί να συμβάλει κατά πολύ στην καλύτερη διαχείριση του στρες, και να ηρεμήσει το μυαλό σας, δίνοντας του την ευκαιρία να σταματήσει τις σκέψεις που ενδεχομένως προκαλούν το στρες. Ιδιαίτερα η ανάγνωση ενός βιβλίου, είναι αποδεδειγμένο ότι μπορεί να επιφέρει βαθιά χαλάρωση, χωρίς να κουράζει τα μάτια σας όπως η οθόνη του κινητού αλλά και να σας προσφέρει μια καλύτερη ποιότητα ύπνου.

Αποφύγετε τα Ανθυγιεινά Τρόφιμα

Αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν για τα fast food, είναι ότι μπορεί εκτός από το να βλάψει τον οργανισμό μας, να επιφέρει και μεγάλες αρνητικές αλλαγές στην συναισθηματική μας υγεία. Η έκφραση ‘είμαστε ότι τρώμε’ δεν θα μπορούσε να ισχύει περισσότερο. Έτσι, μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και αρκετές πηγές πρωτεΐνης, μπορεί όχι μόνο να μας δώσει ενέργεια, αλλά και να παίξει καθοριστικό ρόλο στην διάθεσή μας, διευκολύνοντας την διαχείριση του στρες μέσω της έκκρισης ορμονών που μας κάνουν χαρούμενους.

Δοκιμάστε Μεθόδους Χαλάρωσης

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που με σκοπό την διαχείριση του στρες, καταφεύγουν σε μια σειρά διαφορετικών τεχνικών που προέρχονται κυρίως από την ανατολή, όπως είναι η Γιόγκα, ο διαλογισμός ή meditation και το anti-stress μασάζ. Οι τεχνικές αυτές, έχουν την δύναμη μέσω της διαχείρισης της αναπνοής, το άδειασμα του μυαλού από στρεσογόνες σκέψεις, και τις μαλλάξεις ή ασκήσεις που χρησιμοποιούν, να χαλαρώσουν το σώμα και το πνεύμα σας και να βοηθήσουν κατά πολύ στην αντιμετώπιση και διαχείριση του στρες που προκαλεί η πιεστική καθημερινότητά μας.

Μιλήστε με έναν Ψυχοθεραπευτή

Πολλές φορές είναι ανάγκη να μιλήσουμε με έναν ειδικό, αν αισθανόμαστε ότι δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το στρες μόνοι μας, αλλά λόγω του ότι στην κοινωνία μας υπάρχουν διάφορα ταμπού γύρω από το κομμάτι της ψυχικής υγείας, διστάζουμε και φοβόμαστε ότι οι γύρω μας μπορεί να μας κρίνουν. Στην πραγματικότητα όμως, ο ψυχοθεραπευτής μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση τους στρες που μας βασανίζει χωρίς την βοήθεια φαρμάκων και άλλων ουσιών που μπορεί να έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμούμε. Μέσω συζητήσεων, θα εντοπίσει το πρόβλημα και θα σας προτείνει τις κατάλληλες λύσεις που ταιριάζουν στην περίπτωσή σας.

Παρόλο που το στρες έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας, έχουμε ακόμη πολλά όπλα που μπορούμε να επιστρατεύσουμε τόσο για να το εντοπίσουμε όσο και να το διαχειριστούμε. Γιατί κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα στην ψυχική υγεία!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Related Posts

Απόλαυσε Όλες Τις Αγαπημένες Σου Θεραπείες Μασάζ Στο Χώρο Σου

Επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα και κλείστε τη συνεδρία σας. Το μασάζ στο σπίτι δεν ήταν ποτέ πιο εύκολο!

Κλείστε ραντεβού

Επιλέξτε την πόλη σας