Θεραπεία Συμπίεσης

Η Θεραπεία Συμπίεσης αναφέρεται διαφορετικά ως Συμπιεστικό Μασάζ. Είναι ένας τύπος μασάζ που έχει σχεδιαστεί για να χαλαρώσει τους μύες εφαρμόζοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πίεση στον μυ. Η Θεραπεία Συμπίεσης ενισχύει το μασάζ με σημαντικό τρόπο εφαρμόζοντας πρόσθετη πίεση στους μύες για να προάγει ακόμη μεγαλύτερη χαλάρωση.

Θεραπεία Συμπίεσης

Τι είναι η Θεραπεία Συμπίεσης;

 

Η συμπίεση είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές τεχνικές μασάζ. Εκτελείται τοποθετώντας τα χέρια πάνω από μια μυϊκή περιοχή και πιέζοντας προς τα κάτω στους ιστούς. Στη συνέχεια, τα χέρια ανασηκώνονται και μετακινούνται σε διαφορετική περιοχή. Η τεχνική χρησιμοποιείται συνήθως σε μεγαλύτερες περιοχές των μυών και στη συνέχεια επαναλαμβάνεται.

 

Η πίεση στους μύες μπορεί να κυμαίνεται από ελαφριά έως πολύ βαθιά (deep tissue) . Οι συμπιέσεις μπορούν επίσης να πραγματοποιηθούν με μια ελαφριά κίνηση που μπορεί να ενθαρρύνει το νευρικό σύστημα και να προάγει την κυκλοφορία του αίματος και την χαλάρωση.

Οι τεχνικές συμπίεσης, οι οποίες ασκούν πίεση στους μύες και στη συνέχεια την κρατούν είναι αρκετά αποτελεσματικές. 

 

Πότε χρησιμοποιείται η Θεραπεία Συμπίεσης;

Η Θεραπεία Συμπίεσης βοηθάει ιδιαίτερα σημαντικά στην θεραπεία πολλών προβλημάτων που μπορούν να εντοπιστούν σε όλο το σώμα όπως: 

 • Οξύς πόνος
 • Σφιχτοί Μύες
 • Υπερένταση
 • Δυσπεψία
 • Κακή κυκλοφορία του αίματος

 

Η Θεραπεία Συμπίεσης συντελεί στην χαλάρωση του σώματος σωματικά και πνευματικά. 

 

Εφαρμόζεται ελαφριά πίεση στους μαλακούς ιστούς αυξάνοντας τη θερμοκρασία και την κυκλοφορία. Η αυξημένη θερμοκρασία επιτρέπει στον μυ να μαλακώσει και να επιμηκυνθεί. 

 

Οι τεχνικές συμπίεσης μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην τόνωση του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος για τη χαλάρωση. 

 

Το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα ενθαρρύνει τη χαλάρωση και την πέψη στο σώμα. Όταν διεγείρεται το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, απελευθερώνονται ορμόνες όπως οι ενδορφίνες, η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη. Οι ενδορφίνες, η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη είναι ορμόνες που παράγουν συναισθήματα ηρεμίας, ικανοποίησης και ευτυχίας.

 

Η Θεραπεία Συμπίεσης χρησιμοποιείται επίσης για την ανακούφιση από το σφίξιμο στους μύες. 

 

Οι συμπιέσεις μπορούν να ενισχύσουν τις αντανακλαστικές διατάσεις στους μύες με την μέθοδο που αναφέρεται και ως ρεφλεξολογία. Η πίεση που εφαρμόζεται μπορεί να τεντώσει τα κύτταρα της μυϊκής ατράκτου και να προκαλέσει μια αντανακλαστική συστολή. 

 

Μια τεχνική ρυθμικής συμπίεσης στους μύες δημιουργεί επίσης βαθιά υπεραιμία στους ιστούς. 

 

Υπεραιμία είναι η αύξηση της ροής του αίματος στα αιμοφόρα αγγεία. Το φαινόμενο της υπεραιμίας μαλακώνει τις μυϊκές ίνες, ώστε να μπορούν να επεξεργαστούν βαθύτερα από τους θεραπευτές.

 

Η συμπίεση χρησιμοποιείται για τη θεραπεία οξέων πόνων.

 

Η συμπίεση σε έναν μυ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου μειώνοντας τη φλεγμονή στους ιστούς, αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος και διακόπτοντας τις οδούς σήματος του πόνου. Η φλεγμονή ή το πρήξιμο στους ιστούς μπορεί να προκαλέσει πόνο. Η συμπίεση μπορεί να βοηθήσει στην αποβολή των περιττών υγρών και στην ανακούφιση της πίεσης. Η συμπίεση μπορεί επίσης να ενθαρρύνει τις κινήσεις χωρίς πόνο εξαλείφοντας τα σημεία ενεργοποίησης και ανακουφίζοντας το σφίξιμο.
Σε τι βοηθάει το η Θεραπεία Συμπίεσης;

Η συμπίεση έχει πολλά οφέλη. Τα οφέλη της συμπίεσης περιλαμβάνουν:

 • Χαλάρωση
 • Βελτιωμένη κυκλοφορία
 • Αυξημένη επούλωση
 • Ευεξία
 • Αναζωογόνηση
 • Αποβολή άγχους
 • Μείωση στρές
 • απελευθέρωση τοξινών

 

Θεραπεία Συμπίεσης και χαλάρωση 

 

Οι συμπιέσεις εκτελούνται στους μύες και διεγείρουν έναν παράγοντα καλής αίσθησης. Οι συμπιέσεις μπορούν να γίνουν με την χρήση απαλής μάλαξης σε όλο το σώμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό επηρεάζει το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα στο σώμα. Το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα είναι σε θέση να αλλάξει τη διάθεση και να παράγει πλήρη χαλάρωση.

 

Θεραπεία Συμπίεσης για βελτίωση της κυκλοφορίας στους μύες

 

Οι συμπιέσεις αρχικά περιορίζουν τη ροή του αίματος αλλά στη συνέχεια ενθαρρύνουν μεγαλύτερη ποσότητα αίματος σε μια περιοχή. Η βελτιωμένη κυκλοφορία του αίματος στους μύες είναι ευεργετική για τη βελτίωση των συνθηκών των ιστών και την προετοιμασία των μυών για δραστηριότητα.

 

Θεραπεία Συμπίεσης για καλύτερο αποτέλεσμα επούλωσης κατεστραμμένων ιστών 

 

To χαλαρωτικό μασάζ  συμπίεσης επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης αυξάνοντας το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά στους ιστούς. Το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά μπορούν να λειτουργήσουν για να επιδιορθώσουν και να θεραπεύσουν τυχόν κατεστραμμένα κύτταρα. Η αύξηση της διαδικασίας επούλωσης μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση της ανάρρωσης.Οι συμπιέσεις είναι μια χειροκίνητη τεχνική μασάζ που ασκεί άμεση πίεση στους μύες και τους μαλακούς ιστούς. Οι συμπιέσεις εκτελούνται πιέζοντας προς τα κάτω και κρατώντας την πίεση σε έναν μυ. Στη συνέχεια, η πίεση απελευθερώνεται και επαναλαμβάνεται σε διαφορετική περιοχή. Οι συμπιέσεις χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν στην ανακούφιση των σφιγμένων μυών, στη μείωση του πόνου και στην προώθηση της χαλάρωσης. Υπάρχουν πολλές φυσιολογικές επιδράσεις που παράγονται κατά τη διάρκεια μιας τεχνικής συμπίεσης. Οι φυσιολογικές επιδράσεις των συμπιέσεων είναι αυξημένη αγγειοδιαστολή, αυξημένες ορμόνες και αυξημένη κυτταρική ανταλλαγή. 


Μια από τις υπηρεσίες μασάζ που σας προτείνουμε να επιλέξετε είναι η Θεραπεία Συμπίεσης. Οι θεραπευτές μασάζ στο Secret massage  μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις συμπιέσεις ως αποτελεσματική τεχνική μασάζ για τη θεραπεία μιας σειράς προβλημάτων που μπορεί να σας ταλαιπωρούν χρησιμοποιώντας αιθέρια έλαια ή χωρίς της χρήση τους.

Μενού Θεραπείας Συμπίεσης

Massage 15’’ λεπτών

Βασικό πακέτο Θεραπείας Συμπίεσης από τον θεραπευτή μας στις περιοχές των κάτω άκρων. Αν έχετε λίγο ελεύθερο χρόνο στην διάθεση σας είναι η κατάλληλη επιλογή.

Massage 20’’ λεπτών

Βασικό πακέτο Θεραπείας Συμπίεσης από τους θεραπευτές μας στις περιοχές των κάτω άκρων. Επιπλέον 5 λεπτά για μερικές επαναλήψεις στα σημεία που επιθυμείτε για μέγιστο αποτέλεσμα χαλάρωσης.

Massage 30’’ λεπτών

Αν επιθυμείτε ΄ένα οικονομικό πακέτο χαλάρωσης η Θεραπεία Συμπίεσης 30’’ λεπτών είναι για σας. 

Εφαρμογή θεραπείας συμπίεσης στην μέση και τα κάτω άκρα μέ ή χωρίς αιθέρια έλαια.

Massage 60’’ λεπτών

Απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης με Θεραπεία Συμπίεσης σε όλο το σώμα. Απολαύστε την υπηρεσία Θεραπείας Συμπίεσης 60’’ λεπτών από τους θεραπευτές μας στον αυχένα, τα χέρια, την μέση, την πλάτη και τα πόδια με αιθέρια έλαια ή χωρίς. Extra προσθήκη η μάλαξη του τριχωτού της κεφαλής για απόλυτη χαλάρωση και ανακούφιση.

Συχνές Ερωτήσεις

Τα μέρη του σώματος στα οποία εφαρμόζεται παράλληλα η Θεραπεία Συμπίεσης είναι η πλάτη, η μέση, ο μηρός και η κνήμη αλλά μπορεί να εφαρμοστεί και στον αυχένα, τα χέρια και όπου αλλού κριθεί απαραίτητο.

Η Θεραπεία Συμπίεσης μπορεί να έχει πολλές σημαντικές φυσιολογικές επιδράσεις σε όσα άτομα επιθυμούν να το εφαρμόσουν στο σώμα τους. 

Οι φυσιολογικές επιδράσεις της συμπίεσης περιλαμβάνουν αυξημένη αγγειοδιαστολή, αυξημένες ενδορφίνες, σεροτονίνη και ντοπαμίνη, αυξημένη κυτταρική ανταλλαγή κλπ

Η ακριβής πίεση αυτών των συμπιέσεων μπορεί να ποικίλει από ελαφριά μέχρι οστού. Αν νιώσετε κάποια ιδιαίτερη ενόχληση ενημερώστε τους θεραπευτές μας και θα προσαρμόσουν την διαδικασία στα μέτρα σας.

Υπάρχουν 5 βασικές κινήσεις μασάζ

Effleurage – κυκλικά χτυπήματα στο σώμα

Petrissage – κινήσεις ζύμωσης σε προβληματικές περιοχές

Τριβή – τρίψιμο, κινήσεις χαϊδεύματος στις περιοχές στόχου

Δόνηση – ταλαντώσεις του σώματος για την χαλάρωση  της έντασης των μυών

Tapotement – ​​αποτελεί κινήσεις χτυπήματος στο σώμα

Όχι. Η Θεραπεία Συμπίεσης εφαρμόζεται στην περιοχή του σώματος. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιο εξειδικευμένο μασάζ προσώπου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να ανακαλύψουμε μαζί τι σας ταιριάζει.

Η θεραπεία συμπίεσης βοηθά στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στα κάτω πόδια, τους αστραγάλους και τα πόδια. Είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για τον πόνο και το πρήξιμο που προκαλείται από καταστάσεις που σχετίζονται με κακή κυκλοφορία αίματος, όπως η χρόνια φλεβική ανεπάρκεια και οι κιρσοί.

Απόλαυσε Όλες Τις Αγαπημένες Σου Θεραπείες Μασάζ Στο Χώρο Σου

Επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα και κλείστε τη συνεδρία σας. Το μασάζ στο σπίτι δεν ήταν ποτέ πιο εύκολο!

Επιλέξτε την πόλη σας

Κλείστε ραντεβού