12+1 Σημεία Πίεσης Για Να Ενισχύσετε Το Μεταβολισμό

Table of Contents

13 σημεία πίεσης για να ενισχύσετε το μεταβολισμό και να επιταχύνετε την απώλεια βάρους

Σημεία Πίεσης

Το σιάτσου (shiatsu) ή αλλιώς πιεσοθεραπεία είναι μία παλιά θεραπεία μασάζ που γίνεται με την πίεση των δακτύλων σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, για να ενισχύσει την ενεργειακή κατάσταση του σώματος, όπως πιστεύεται από την κατά παράδοση ιατρική της Κίνας. Ασκώντας πίεση σε ποικίλες ζώνες του σώματος, ενισχύεται η θετικότερη λειτουργία του. Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται εδώ και 2.000 χρόνια και η πείρα πολλών ατόμων έχει αποδείξει ότι ενδέχεται να συμβάλλει και στο χάσιμο βάρους.

Ακολούθως θα σας παρουσιαστούν τα 13 σημεία πίεσης που βοηθούν στην επαναφορά της ενεργειακής κατάστασης των σημείων που συμβάλλουν στο χάσιμο κιλών. Πραγματοποιήστε αυτή τη χαλαρωτική θεραπεία καθημερινά και ο οργανισμός σας θα σας ανταμείψει. Ένας από τους βασικούς κανόνες όταν κάνετε σιάτσου είναι να έχετε απαλλαχθεί από την ένταση και το άγχος. Προτού αρχίσετε πραγματοποιήστε μερικές αναπνοές για να πετύχετε καλύτερη οξυγόνωση του οργανισμού.

#13 Κορυφή του τραπεζοειδούς μυός

Η ζώνη αυτή συναντάται στη ράχη, όπου ο τράχηλος ενώνεται με τον νώμο και βρίσκεται στην ίδια ευθεία με τη θηλή. Ασκήστε πίεση στη ζώνη αυτή για ένα λεπτό και έπειτα ακολουθήστε την ίδια διαδικασία στην άλλη πλευρά του κορμού σας. Κάντε επανάληψη κάθε μέρα.

#12 Γέφυρα μύτης

Καθρεφτιστείτε και εντοπίστε τη ζώνη ανάμεσα στους οφθαλμούς και το σημείο που ξεκινάει το ρινικό διάφραγμα. Ασκήστε πίεση στο σημείο από τον οφθαλμό προς την αρχή του ρινικού διαφράγματος.

#11 Ανάμεσα στα φρύδια

Αυθόρμητα, πολλά άτομα όταν αισθάνονται κόπωση πιέζουν τη ζώνη ανάμεσα από τους οφθαλμούς κάτι που επιβεβαιώνει ότι το σιάτσου είναι αποτελεσματικό. Εντοπίστε τη ζώνη αυτή και ασκήστε χαλαρή πίεση για ένα λεπτό.

#10 Στέρνο

Η ζώνη πάνω από την κοιλιά σας που υπάρχει στο στήθος σας, αποτελεί μία ακόμη ζώνη σιάτσου που μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη ροή ενέργειας και στο χάσιμο κιλών. Ασκήστε πίεση στο σημείο που απεικονίζεται. Κάντε επανάληψη κάθε μέρα.

#9 Αφτί

Η ζώνη ανάμεσα στο όργανο που ακούμε και στα μηνίγγια είναι η επιθυμητή. Πιέστε και κάντε μασάζ για ένα λεπτό.

#8 Κοιλιά

Η περιοχή της κοιλίας διαθέτει ποικίλες ζώνες σιάτσου που μπορούν να συμβάλλουν στην καλύτερη αποκατάσταση της ενέργειας και στην απώλεια κιλών. Όμως, πρέπει να εντοπίσετε μία ειδική ζώνη: Υφίσταται 2 δάχτυλα κάτω από τον οφαλό. Ασκήστε πίεση στη συγκεκριμένη ζώνη για ένα λεπτό. Κάντε επανάληψη κάθε μέρα.

#7 Άνω κοιλιακή χώρα

Αυτές οι 2 ζώνες συναντώνται με ακρίβεια κάτω από το στέρνο σας στο σημείο του στόμαχου. Ασκήστε πίεση στην κοιλία σας με ανοδικό τρόπο. Κάντε επανάληψη κάθε μέρα.

#6 Αγκώνας

Το από μέσα σημείο της εξωτερικής καμπής της άρθρωσης ανάμεσα στο βραχίονα και τον αντιβραχίονα αποτελεί μία ακόμη ζώνη σιάτσου. Πιέστε για ένα λεπτό.

#5 Γόνατο

Μία ακόμη ζώνη σιάτσου είναι το σημείο που συνδέει το μηρό με την κνήμη. Πιέστε σε όλη την έκταση της ζώνης αυτής κάθε μέρα.

#4 Αστράγαλος

Προκειμένου να πετύχετε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα θα πρέπει να εφαρμόσετε χειρομαλάξεις κάθε μέρα για ένα λεπτό στο κόκκαλο που βρίσκεται στο πίσω μέρος του ταρσού και προεξέχει ανάμεσα στην κνήμη και την φτέρνα.

# Άνω χείλος

Η ζώνη προσώπου που υπάρχει στην ευθεία του πάνω μυώδη εξωτερικού μέρους του στόματος είναι η επιθυμητή οταν κάνετε χειρομαλάξεις. Πιέστε για ένα λεπτό.

#2 Χέρι

Αφού ολοκληρώσετε το σιάτσου στο πρόσωπο, στον κορμό και στα πόδια, εφαρμόστε και στα χέρια σας. Η ζώνη που υφίσταται ανάμεσα στο δείκτη και στον αντιδάκτυλο είναι η επιθυμητή. Εφαρμόστε χειρομαλάξεις καθημερινά για ένα λεπτό.

#1 Πόδια

Το τμήμα του ποδιού από τον αστράγαλο και κάτω χρησιμοποιείται όχι μόνο για βάδισμα αλλά και για να βοηθήσει τις καύσεις και την καλή φυσική κατάσταση του οργανισμού. Εφαρμόστε χειρομαλάξεις σε κάθε ζώνη σιάτσου που παριστάνεται στην πάνω εικόνα, για περισσότερη επιτυχία.

Επιπλέον

Οι ειδικές ζώνες σιάτσου του οργανισμού, βοηθούν στην αποτελεσματικότερη χώνεψη και στην επίσπευση της διαδικασίας που στοχεύει στο χάσιμο κιλών. Εξέχουσα σημασία έχει το σιάτσου να είναι μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή δράση στον οργανισμό σας.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Related Posts

Απόλαυσε Όλες Τις Αγαπημένες Σου Θεραπείες Μασάζ Στο Χώρο Σου

Επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα και κλείστε τη συνεδρία σας. Το μασάζ στο σπίτι δεν ήταν ποτέ πιο εύκολο!

Κλείστε ραντεβού

Επιλέξτε την πόλη σας