Μάλαξη: 5 Οφέλη

Table of Contents

Η τέχνη του μασάζ και τα οφέλη που αυτή προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό και σώμα είναι γνωστά ήδη από την εποχή των αρχαίων Ελλήνων, καθώς πολλοί είναι οι πολιτισμοί που χρησιμοποιούσαν την μάλαξη για να αντιμετωπίσουν μια πληθώρα προβλημάτων στην καθημερινή τους ζωή.

μάλαξη

Πώς λειτουργεί η μάλαξη?

Αρχικά η μάλαξη θα πρέπει να γίνεται από έναν άνθρωπο που γνωρίζει την τέχνη του σε βάθος ή από κάποιον που έχει μεράκι και όρεξη για να γνωρίσει τις διαφορετικές πτυχές της σε βάθος. Το μασάζ και οι μαλάξεις τις οποίες χρησιμοποιεί σε όλο το ανθρώπινο σώμα μπορούν να προκαλέσουν ορισμένες θετικές επιδράσεις ανάλογα με την τεχνική την οποία χρησιμοποιείται. Ο θεραπευτής, ανάλογα με το είδος του μασάζ που θα κληθεί να εφαρμόσει στον θεραπευόμενό του, χρησιμοποιεί διαφορετικά είδη μάλαξης, αφού το καθένα είναι επινοημένο έτσι ώστε να ευεργετεί με διαφορετικό τρόπο το ανθρώπινο σώμα και πνεύμα.

Τα σημαντικότερα οφέλη της μάλαξης στο σώμα και το πνεύμα:

  • Οδηγεί σε μια βελτιωμένη ροή της κυκλοφορίας του αίματος
  • Βοηθά τους μυς ώστε να αποβάλουν την συσσωρευμένη πίεση και την ένταση
  •   Ανακουφίζει από πόνους σε ολόκληρο το σώμα
  •  Βοηθά στην αντιμετώπιση του άγχους ή ακόμα και της κατάθλιψης
  •  Χαλαρώνει και ηρεμεί τον θεραπευόμενο
  • Οδηγεί σε βελτιωμένη λειτουργία και δράση του λεμφικού συστήματος

Αυτές είναι μερικές από τα κυριότερα και πιο σημαντικά οφέλη που μπορεί να προσφέρει η μάλαξη στο ανθρώπινο σώμα. Ωστόσο, για να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, καλό θα ήταν να αναλύσουμε το καθένα από τα πλεονεκτήματα αυτά ξεχωριστά για να ανακαλύψουμε γιατί το μασάζ και η μάλαξη είναι όντως τόσο σημαντικά κομμάτια της υγείας αλλά και της ζωής μας.

Καλύτερη ροή της κυκλοφορίας του αίματος

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η βασική ουσία του ανθρώπινου σώματος, που του επιτρέπει και καθιστά δυνατές όλες τις λειτουργίες του είναι το αίμα και κατ επέκταση το κυκλοφορικό σύστημα. Το αίμα είναι υπεύθυνο για πολλά πράγματα όπως για την μεταφορά ουσιών, την επούλωση των πληγών και για την υγεία των οργάνων του σώματός μας.

Οι μαλάξεις που χρησιμοποιεί ο θεραπευτής στο ανθρώπινο σώμα, οδηγούν σε μια βελτιωμένη ροή του αίματος η οποία έχει ως αποτέλεσμα την γρηγορότερη επούλωση των πληγών και των τραυματισμών, αλλά και στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, αφού εξασφαλίζει την ταχύτερη μεταφορά διαφόρων απαραίτητων ουσιών στο ανθρώπινο σώμα. Το σημαντικότερο όμως, είναι ίσως η καλύτερη λειτουργία των οργάνων του σώματος, λόγω της ταχύτερης ροής του αίματος σε αυτά!

Χαλάρωση και απεγκλώβιση της έντασης και της πίεσης των μυών

Όλοι ξέρουμε ότι με τους ρυθμούς ζωής και εργασίας της εποχής μας δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο πολλοί από εμάς να παραπονιόμαστε συχνά για ενοχλήσεις στους μυς μας όπως πιασίματα, κράμπες και πολλά άλλα θέματα. Η μάλαξη ωστόσο έχει την δυνατότητα να μας βοηθήσει στο να αντιμετωπίσουμε τέτοια προβλήματα αφού ο θεραπευτής, εφαρμόζοντας μαλάξεις διαφόρων τεχνικών, πιέσεων και εντάσεων, επεμβαίνει στους μυς που εντοπίζεται το πρόβλημα και βοηθά το σώμα μας ώστε να αποβάλει την πίεση που συγκεντρώνεται στο εν λόγω σημείο. Έτσι, αποκτούμε μια βελτιωμένη σωματική και μυϊκή λειτουργία και κινητικότητα, ώστε να μπορούμε να αποδώσουμε στο 100%.

Ανακουφίζει από πόνους σε ολόκληρο το σώμα

Οι μαλάξεις έχουν ακόμη την ικανότητα να σας ανακουφίσουν από πόνους σε ολόκληρο το σώμα αλλά ακόμα και να θεραπεύσουν από τραυματισμούς, αρκεί να υπάρχει η βοήθεια ενός έμπειρου θεραπευτή. Οι μαλάξεις, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν σε ολόκληρο το σώμα ή τμηματικά ανάλογα με το σημείο που εντοπίζεται ο πόνος, έχουν ως στόχο τους να χαλαρώσουν το σημείο αυτό, αφού κατά την διάρκεια των μαλάξεων παράγονται επίσης ορμόνες και ουσίες που βοηθούν στην ανακούφιση του πόνου. Ακόμη, σε περιπτώσεις τραυματισμών, οι μαλάξεις επιταχύνουν με την βοήθειά τους την επούλωση και την αναδόμηση των κατεστραμμένων ιστών και όλα αυτά χωρίς φάρμακα και χάπια!

Απελευθέρωση από το άγχος και την κατάθλιψη 

Άγχος, μία λέξη χιλιάδες προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό αλλά κυρίως στην ψυχική μας υγεία, επηρεάζοντας τόσο εμάς αλλά και τον κοινωνικό μας περίγυρο με τον οποίο συναναστρεφόμαστε καθημερινά, όπως την οικογένεια και τους φίλους μας. Ωστόσο, διαθέτουμε ένα όπλο στο πλευρό μας το οποίο πολλοί άνθρωποι αγνοούν και αυτό είναι η μάλαξη. Κατά την διάρκεια μιας συνεδρίας μάλαξης, ο θεραπευόμενος αρχίζει να αισθάνεται ήδη από την πρώτη συνεδρία το σώμα το ελαφρύτερο και το μυαλό του πιο σταθερό και υγιές.

Αυτό συμβαίνει γιατί κατά την διάρκεια της μάλαξης, παράγονται ορμόνες όπως η οξυτοκίνη, η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη, οι οποίες έχουν την ικανότητα να ρυθμίζουν την διάθεσή μας. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την χαλάρωση όλου του σώματος αλλά και με τα αιθέρια έλαια που πολύ συχνά χρησιμοποιούνται κατά την διάρκεια της μάλαξης, έχουν την ικανότητα να ηρεμήσουν το μυαλό μας και να διώξουν το συσσωρευμένο άγχος και το στρές. Ακόμα και σε περιπτώσεις ήπιας κατάθλιψης, μια συνεδρία μάλαξης έχει να προσφέρει πράγματα στον θεραπευόμενο, προσπαθώντας να του εξασφαλίσει ψυχική σταθερότητα και υγεία.

Μάλαξη και λεμφικό σύστημα

Το λεμφικό σύστημα που διαθέτουμε όλοι οι άνθρωποι είναι υπεύθυνο όπως και το κυκλοφορικό για πολλές σημαντικές λειτουργίες και ρυθμίσεις του σώματός μας όπως είναι η χώνεψη των τροφών, ο καθαρισμός του σώματος από διάφορες ουσίες οι οποίες δεν έχουν χρησιμότητα πλέον για το σώμα μας, αλλά και για την διάλυση των νεκρών μας κυττάρων και την αντικατάστασή τους από νέα και υγιή κύτταρα. Με λίγα λόγια είναι καταλυτικής σημασίας για την λειτουργία του σώματός μας και η μάλαξη μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη σωστή λειτουργία του. Μέσω της μάλαξης, ο θεραπευτής λειτουργεί ως παρακινητής της λέμφου και του λεμφικού υγρού, βοηθώντας το να μετακινηθεί μέσα στο σώμα ώστε να διώξει τις άχρηστες ουσίες, χρησιμοποιώντας ειδικές τεχνικές μάλαξης.

Βάλτε την μάλαξη στην ζωή σας

Η μάλαξη έχει να προσφέρει πολλά στους ανθρώπους, αφού πρόκειται για έναν τρόπο θεραπείας που δεν παρεμβαίνει στο σώμα μας με την χρήση φαρμάκων ή άλλων σκευασμάτων, αλλά χρησιμοποιεί φυσικές τεχνικές και επαγγελματίες θεραπευτές για να βοηθήσει το ανθρώπινο σώμα και πνεύμα να αναζωογονηθεί και να επουλωθεί από ό,τι πρόβλημα αντιμετωπίζει.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Related Posts

Απόλαυσε Όλες Τις Αγαπημένες Σου Θεραπείες Μασάζ Στο Χώρο Σου

Επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα και κλείστε τη συνεδρία σας. Το μασάζ στο σπίτι δεν ήταν ποτέ πιο εύκολο!

Κλείστε ραντεβού

Επιλέξτε την πόλη σας