Μασάζ Προσώπου: 5+1 Οφέλη Που Δε Γνώριζες

Table of Contents

Ψάχνεις το καλύτερο μασάζ προσώπου στην Ελλάδα; Η Secret Massage είναι εδώ να σε εντυπωσιάσει στις καλύτερες τιμές της αγοράς για μασάζ στο σπίτι.

Μασάζ Προσώπου

Τι είναι το μασάζ προσώπου;

Το μασάζ προσώπου είναι μια πρακτική που μπορεί να πραγματοποιηθεί στην οικία σας και συμβάλλει στην αύξηση δραστηριότητας των αιμοφόρων αγγείων σε πρόσωπο, λαιμό και ώμους.

Διευκολύνει την καλή κατάσταση του δέρματος, ενώ μειώνει το τέντωμα των μυών του προσώπου και της κεφαλής. Η ηρεμιστική και τονωτική του επίδραση, θα σας βοηθήσει να νιώσετε ευχάριστα. Ταυτόχρονα, θα διαπιστώσετε γρήγορη βελτίωση στο σύνολο των εξωτερικών χαρακτηριστικών σας!

Χρησιμοποιήστε μαζί με το μασάζ ενυδατική κρέμα, λάδι ή υγρό καθαρισμού για να δείτε άμεσα την επιτυχία της θεραπείας. Επίσης, σκεφτείτε να εφαρμόσετε τον επιθυμητό για εσάς ορό προσώπου συνδυαστικά με ένα jade roller ή ένα gua sha, τα οποία είναι πλέον εξελιγμένες συσκευές μασάζ προσώπου.

Όσα ακολουθούν παρουσιάζουν τις κατηγορίες και τις πρακτικές εφαρμογές μασάζ προσώπου αλλά και τα ποικίλα θετικά στοιχεία για την εμφάνιση του δέρματος.

Τύποι μασάζ προσώπου

Υφίστανται πολλές κατηγορίες και πρακτικές μασάζ προσώπου που έχετε τη δυνατότητα να εφαρμόσετε μόνοι σας ή από έναν θεραπευτή.

Οι κατηγορίες μασάζ προσώπου είναι οι εξής:

  • Σουδικό (swedish): Είναι μία συνήθης κατηγορία μασάζ και περιλαμβάνει πέντε καίριες δράσεις, την παρέκκλιση (effleurage), τη διάσπαση ουσιών σε απλούστερες ενώσεις (petrissage), τα χτυπήματα (tapotement), τις τριβές (friction) και την παλμική κίνηση. Αποτελεί ένα εξέχον ηρεμιστικό και τονωτικό μασάζ.
  • Σιάτσου (shiatsu): Η σημασία της Σιάτσου είναι η “δραστηριότητα των άκρων” και γίνεται εφαρμογή ποικίλου βαθμού έντασης σε ποικίλα μέρη του οργανισμού. Ο συγκεκριμένος τύπος μασάζ συμβάλλει στην αποσυμπίεση της έντασης του μυϊκού συστήματος.
  • Θεραπευτικό (Remedial): Συμβάλλει στην εξάλειψη των σωματικών πόνων και δυσλειτουργιών που υφίστανται. Ενισχύει την ομαλή λειτουργία του οργανισμού απαλλάσσοντας τον από την υπερένταση.
  • Accupressure: Πρακτική μασάζ που έχει στόχο την επαναφορά ελαστικότητας, την αποσυμφόρηση δυσλειτουργικών σημείων και την ενίσχυση της κυκλοφορίας του οργανισμού.
  • Εργαλείο Gua Sha: Πρακτική μασάζ που εμπεριέχει την εφαρμογή ενός λίθου νεφρίτη με συγκεκριμένη εξωτερική μορφή για την καλυτέρευση της ροής του αίματος. Οι χειρομαλάξεις πραγματοποιούνται με δραστηριότητα που κατευθύνεται προς το ανώτερο σημείο του προσώπου!

Τεχνικές μασάζ προσώπου

Οι πρακτικές εφαρμογές μασάζ προσώπου περιέχουν:

  • Δόνηση (vibration): Αυτή η εφαρμογή μασάζ εφαρμόζεται με στόχο την επαναφορά της ελαστικότητας της επιδερμίδας, ενώ συμβάλλει στη μείωση τεντώματος των μυϊκών ινών.
  • Βεντούζες (cupping): Η τακτική αυτή εμπεριέχει την εφαρμογή βεντουζών στο δέρμα ώστε να λάβει χώρα ένα ανοδικό ρούφηγμα της επιδερμίδας. Βελτιώνει την κυκλοφορία και συνεπώς ελαττώνει το δυσάρεστο αίσθημα κάποιου σημείου του σώματος και μειώνει το σφίξιμο των μυϊκών ινών.
  • Ζεστές ή κρύες πέτρες (hot and cold stone): Η μέθοδος περιέχει την εφαρμογή πυρώδων ή παγωμένων λίθων στον οργανισμό για να ελαττώσει την ένταση και το σφίξιμο των μυϊκών ινών.
  • Ρυθμικά χτυπήματα (tapping): Εφαρμόζεται για να απαλλάξει από την ένταση τις μυικές ίνες προκαλώντας διέγερση του νευρικού συστήματος.
  • Knuckle kneading: Ασκείται εντατική δύναμη για να δραστηριοποιηθούν τα εσωτερικά κύτταρα της επιδερμίδας. Αποτελεί μια συνηθισμένη εφαρμογή για τη χαλάρωση των μυϊκών ινών, την ανάπτυξη της ελαστικότητας και την ελάττωση της έντασης. 

Ευεργετικές ιδιότητες του μασάζ προσώπου

1. Μειώνει τα σημάδια γήρανσης

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του μασάζ προσώπου είναι ότι συντηρεί την εξωτερική εμφάνιση του δέρματος σφιχτή, χωρίς ζάρες.

Μία περιορισμένη έρευνα του 2017, μελέτησε την αποδοτικότητα του μασάζ προσώπου που περιείχε ένα αναζωογονητικό εργαλείο μασάζ. Οι εμπλεκόμενοι εφάρμοσαν ένα αντιρυτιδικό εργαλείο και μία αντιρυτιδική αλοιφή στο πρόσωπο και το λαιμό για 8 εβδομάδες. Η δράση της αλοιφής εντάθηκε όταν συνδυάστηκε με το μασάζ προσώπου. Καλυτέρευση σημειώθηκε στις ζάρες, την ελαστικότητα της επιδερμίδας και τη σύσταση του προσώπου.

Οι αξιολογητές ερεύνησαν ακόμη τις συνέπειες του μασάζ προσώπου σε “εν ζωή” επιδερμικούς ιστούς ή ενδείγματα. Για 10 ημέρες, τα ιστολογικά ευρήματα υφίσταντο μασάζ με αντιρυτιδικό εργαλείο 2 φορές την ημέρα για 1 λεπτό. Παραθέτοντας τα με τους μη κατεργασμένους ιστούς της επιδερμίδας, το εργαλείο παρήγαγε περισσότερα αποτελέσματα σύστασης σε δερμικές οργανικές θρεπτικές ουσίες των κυττάρων, οι οποίες παρείχαν αντιγηραντική επίδραση στην επιδερμίδα.

2. Βοηθάει στην ακμή

Το μασάζ στο πρόσωπο συμβάλλει στην αποτοξίνωση της επιδερμίδας. Οι άνθρωποι με υγιές δέρμα προφυλάσσουν την επιδερμίδα τους από τη δημιουργία ρυτίδων. Με το συχνό μασάζ της επιδερμίδας, η αίσθηση και το δέρμα παρουσιάζουν καλυτέρευση, ελαττώνοντας επιπροσθέτως και τις ενδείξεις ακμής. 

Παρ’όλα αυτά, οι μελέτες για το εν λόγω αντικείμενο είναι ανεπαρκείς. Εφόσον υφίστανται παρούσα φλεγμονή των σμηγματογόνων αδένων μην εφαρμόσετε το μασάζ στη ζώνη του προσώπου. Μην εφαρμόσετε απότομες ενέργειες ή χρησιμοποιήσετε προϊόντα που προκαλούν απολέπιση, κυρίως σε ευπαθείς ζώνες.

3. Ενισχύει τη λάμψη του δέρματος

Πραγματικά, το μασάζ προσώπου μπορεί να σας προσφέρει μια φωτεινή και ονειρευτή όψη. Μελέτη του 2002 έδειξε ότι το 59% των γυναικών που ακολούθησαν πρακτικές μασάζ προσώπου, παρατήρησαν μία αίσθηση απαλότητας και δροσιάς.

Συγκεκριμένα, προσεγγιστικά το 54% παρατήρησε πιο χαλαρό δέρμα, ενώ το 50% ανέφερε πιο σφιχτή επιδερμίδα.

4. Συμβάλλει στην αναζωογόνηση προσώπου

Σύμφωνα με μελέτες, το μασάζ προσώπου συμβάλλει στην απαλλαγή της έντασης. Δύναται, επομένως, να εφαρμοστεί και ως πρακτική ηρεμίας.

Μελέτη του 2018 υπογραμμίζει την αποδοτικότητα του μασάζ προσώπου με ένα εργαλείο Pao αναφορικά με το επίπεδο ανάκτησης υγιέστερης όψης. Το εργαλείο μασάζ καταδείχθηκε ότι συμβάλλει στην ενδυνάμωση των μυικών ιστών του προσώπου και στο σημείο διαχωρισμού σε γυναίκες που εφάρμοσαν το εργαλείο  για 30 δευτερόλεπτα, δύο φορές την ημέρα για 8 εβδομάδες.

5. Προσφέρει αποτοξίνωση

Οι δηλητηριώδεις ουσίες και η μόλυνση του περιβάλλοντος συμβάλλουν στο να είναι θολή η επιδερμίδα σας.

Ταυτόχρονα με τις πρακτικές μασάζ που επιθυμείτε, εφαρμόστε μία υδατική κρέμα κατά της μόλυνσης. Το παραγόμενο αυτό είδος θα αποτρέψει τη ρυπαντική ουσία και θα ενισχύσει το αίσθημα αναζωογόνησης στο δέρμα σας.

Υιοθετήστε ανάλαφρες δράσεις για να απομακρύνετε όποιες βρωμιές και ρυπαντικές ουσίες από την επιδερμίδα σας.

6. Αυξάνει τη ροή του αίματος

Η εφαρμογή μίας συσκευής μασάζ όπως το jade roller (ρολό από νεφρίτη) εμφανίζεται να έχει καλή επιρροή στην κυκλοφορία του αίματος της επιδερμίδας.

Σύμφωνα με μία περιορισμένη έρευνα του 2018, πρόσωπα που εφάρμοσαν 5” καλλωπισμό προσώπου με ένα εργαλείο μασάζ είχαν ανεβασμένα επίπεδα κίνησης της κυκλοφορίας του αίματος στο σημείο για τουλάχιστον 10” μετά τη λήξη του μασάζ. Έπειτα από 5 εβδομάδες μασάζ, η αντίδραση της κυκλοφορίας του αίματος στην άνοδο της θερμοκρασίας υπήρξε προοδευτική.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Related Posts

Απόλαυσε Όλες Τις Αγαπημένες Σου Θεραπείες Μασάζ Στο Χώρο Σου

Επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα και κλείστε τη συνεδρία σας. Το μασάζ στο σπίτι δεν ήταν ποτέ πιο εύκολο!

Κλείστε ραντεβού

Επιλέξτε την πόλη σας